Winnipeg Jets nousi tappioasemasta mukaan jatkoajalle ja lopulta aina voittolaukauskilpailuun saakka, kiitos Joel Armian huikean soolomaalin.

Lopusta pitikin sitten huolen toinen suomalaishyökkääjä, Patrik Laine. Hän nimittäin lähti laukomaan voittolaukauskilpailussa joukkueen toisena pelaajana, kaikkien muiden kolmen epäonnistuttua yrityksessään, ja sitä kautta asettamaan kaikki paineet Devils-leiriin.

Ja näin Laine toden totta tekikin. Hän laittoi silkinpehmeät kätensä jälleen kerran laulamaan sulosointujaan, kun hän jallitti kiekon Devils-vahti Cory Schneiderin selän taakse.

Rob Taub

@RTaub_
Smooth as the other side of the pillow, Patrik Laine #NHLJets

Ottelun ykköstähdeksi nimetyn Laineen yrityksen jälkeen lauteille asteli Devilsin puolelta niin ikään tulokaspelaaja, tshekkihyökkääjä Pavel Zacha. Hän ei kuitenkaan onnistunut tuomaan isäntiä tasoihin ja näin ollen Laine ratkaisi täyden pistepotin Jetsille, eikä siihen tarvittu vierailta, kuin kaksi laukojaa.

Muut yrittäjät voittolaukauskilpailussa olivat isäntien John Quenneville ja Taylor Hall sekä vierailta Mark Scheifele.

Laine on nyt ampunut NHL-urallaan toistaiseksi neljä rankkaria voittolaukauskilpailussa ja tehnyt niistä kolmella maalin. Hänen onnistumisprosenttinsa onkin huikea 75,00, mikä on esimerkiksi korkeampi kuin NHL:n ehkä tämän hetken parhaalla rankkarien ampujalla, Aleksander Barkovilla (70,00).