Toronto Maple Leafs on jäänyt viimeisessä 11 ottelussaan ainoastaan kahdesti ilman sarjapisteitä.

Kaiken kaikkiaan kanadalaisjoukkueen voittosarake näistä otteluista on erittäin vakuuttava 8-2-1 ja viime yönä osaksi tuota saraketta joutui Florida Panthers, kun Maple Leafs kukisti vastustajansa kotikaukalossaan lukemin 3-2.

Ottelun panokset olivat jo ennakkoon suuret, sillä Panthers tarvitsi kipeästi sarjapisteitä yrittääkseen edes roikkua pudotuspelitaistelussa mukana. Ottelun alku oli kuitenkin vieraiden osalta huonoin mahdollinen, kun avauserän puolivälin jälkeen Auston Matthews iski taululle 1-0-lukemat ja vajaata kolmea minuuttia myöhemmin oli Leo Komarovin vuoro heilutella verkkoja.

Ottelun toinen erä menikin ensimmäisten 15 minuutin osalta lähinnä jäähyillessä. Ensimmäiseen reippaaseen 11 minuuttiin tuomittiinkin yhteensä 26 jäähyminuuttia, jotka pitivät sisällään kolme kakkosta ja kaksi viisiminuuttista, kun Brian Boyle ja Colton Sceviour hanskasivat keskenään.

Tappelu lähti käyntiin, kun Boyle ajoi Panthers-vahti James Reimerin päälle ja tämä loukkaantui tilanteessa, joutuen jättämään ottelun myös kesken.

Erän loppupuolella, tarkalleen ajassa 35:31 Panthers-leiriin tuli kuitenkin viimein eloa, kun Reilly Smith toi vieraat maalin päähän.

Päätöserän alkajaisiksi tapeltiin jälleen hieman lisää, tällä kertaa isäntien Matt Martinin ja vieraiden Alex Petrovicin toimesta. Molemmat saivat tilanteesta luonnollisesti viisiminuuttiset ja lisäksi Martinille annettiin väkivaltaisuuskakkonen.

Näin ollen Panthers pääsi hakemaan tasoitusosumaa heti erän alkuun ylivoimalla, mutta mitäpä vielä – Maple Leafs osui alivoimalla, jäähyn vanhennuttua vain 11 sekunnin verran, kun Zach Hyman viimeisteli Komarovin upeasta syötöstä.

Myös erän loppupuolella molemmilla joukkueilla oli omat ylivoimamahdollisuutensa. Panthers hyödynsikin loppujen lopuksi viimeisen ylivoimansa, kun Jaromir Jagr toi ajassa 59:04 vieraat maalin päähän, Aleksander Barkovin syötöstä, mutta se ei riittänyt ja pisteet jäivät Torontoon lukemin 3-2.

Ottelussa onnistuneet suomalaispelaajat, Komarov ja Barkov, ovat olleet viime ajat huimassa vireessä. Komarov on nakuttanut viimeiseen kahdeksaan otteluunsa tehot 3+4, kun taas Barkov on viimeisissä 11 ottelussaan merkkauttanut pisteet 5+8.

Tämän illan tehoillaan (1+1) Komarov rikkoi samalla 30 tehopisteen rajan, sillä hänellä on nyt kasassa 75 ottelusta pisteet 13+17. Barkov puolestaan on tehtaillut 62 otteluun tehot 21+32.