Joel Armia on ollut täysin eri kaveri Winnipeg Jetsiin siirryttyään kuin hän oli vielä Buffalo Sabresissa pelatessaan.

Jokainen on varmasti itse pelien tai vaikkapa vain videoklippien muodossa nähnyt, mitä Armia on kuluvalla kaudella kaukalossa tehnyt. Välillä hän tappaa yksin 30 sekuntia pois kellosta, kun oma joukkue on alivoimalla ja toisinaan hän taas käy iskemässä kiekon vastustajan verkkoon alivoimatilanteesta huolimatta.

Kaukana ovat siis ne ajat, kun Armia oli ”koti-ikävää poteva taitelijasielu”, jota vietiin joka toinen päivä kansalaisten toimesta takaisin isoon kaukaloon ja joka toinen päivä hänestä puhuttiin laiskana harjoittelijana.

Millainen sitten on nykypäivän Armia?

Hän on erinomainen kahden suunnan pelaaja, edelleen huipputaitava, pystyy pelaamaan niin ykkös- kuin nelosvitjassa ja on äärimmäisen hyvä erikoistilannepelaaja.

Mutta voisiko Armiasta saada irti vieläkin enemmän?

Ehdottomasti voisi. Armia on ikään kuin oman hyvyytensä orja. Toisin sanoen hän on tällä hetkellä niin hyvä kaveri kolmosketjun ja alivoimapelaajan rooliin, että häntä on vaikea lähteä siksi edes siirtämään kärkiketjuihin.

Sille on syynsä, että varattiin ykköskierroksella

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että Armia ansaitsisi päästä koittamaan Jetsin ykkös- tai kakkosketjussa.

Sinällään nyt, kun joukkueen pudotuspeliunelma on jo teoriassakin kuopattu, olisikin oiva aika lähteä testaamaan porilaishyökkääjän nykypäivän osaaminen kärkikentällisten osalta. Ei sovi nimittäin unohtaa yhtä asiaa: sille on olemassa syynsä, että 192-senttinen suomalaishyökkääjä varattiin aikanaan NHL:ään ensimmäisellä varauskierroksella.

Armiasta voisikin kuoriutua todellinen huipputason voimahyökkääjä, sillä hänellä on ollut aina kokoa siihen ja nykypäivänä myös sitä vaadittavaa röyhkeyttä.

Kun samaan pakettiin lähdetään lisäämään myös korkea taitotaso, erittäin kova työmoraali ja vahva kyky suojata kiekkoa, tällä todellisella valmentajan unelmapelaajalla on kaikki palaset enemmän kuin kohdallaan, myös niihin kärkiketjujen rooleihin.