Edmontonilaisille joulu saapui tänä vuonna ajoissa (tai sitten myöhässä), sillä paikallinen jääkiekkoseura Oilers varmisti viime yönä pääsynsä NHL:n tämän kauden pudotuspeleihin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten kauden 2005-06, kun Edmontonissa pelataan NHL:n pudotuspelejä. Odotus on siis ollut äärimmäisen pitkä kiekkohullussa kaupungissa.

– Se on ehdottomasti erityinen asia, myös sinä varmasti näit yleisön innostumisen tänään. Fanit ovat siis innoissaan, kuten myös mekin. Töitä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, Oilersin suurin tähti Connor McDavid kertoi seuran verkkosivuilla.

Juuri McDavid onkin merkittävin syy siihen, miksi Oilers käänsi kelkkansa käytännössä yhden kauden aikana päälaelleen. Toki esimerkiksi hyvä maalivahtipelaaminen Cam Talbotin johdolla on myöskin tehnyt tehtävänsä.

Takaisin finaaleihin?

Carolina Hurricanes edellisestä ja ainoasta Stanley Cupista tuli kuluneeksi viime kaudella 10 vuotta, sillä seura nosteli kannua kauden 2005-06 päätteeksi.

Tuolloin sillä oli vastassaan juuri Oilers, joka jäi siis vain voiton päähän seurahistoriansa kuudennesta Stanley Cupin mestaruudesta.

Uskomatonta mutta totta, ei Oilers ole päässyt enää tämän sensaatiomaisen kevään jälkeen takaisin pudotuspeleihin.

Joten lienee syytä kysyä: nyt kun Edmontonissa palataan takaisin kevään tosikarkeloihin, onko tilauksessa jälleen sensaatiomainen ja pitkä kevät?