Tämä oli todennäköistä ja tätä oikeastaan pelättiinkin, mitä tulee NHL-piireihin: kun liiga päätti laajentaa toimiaan Las Vegasiin, oli vain ajan kysymys, mikä urheilulaji tulee seuraamaan perässä.

Nyt se on sitten selvinnyt: amerikkalaisen jalkapallon superliiga NFL aikoo tuoda yhden joukkueen kaupunkiin kaudeksi 2019.

NHL:n onneksi tähän on vielä muutama vuosi aikaa, joten kaupungin uudella NHL-seuralla, Vegas Golden Knightsilla, on aikaa saada todellista jalansijaa kaupunkilaisten sydämestä.

Se on toki jo onnistunut myymään 16 000 kausikorttia ennen ensimmäistä kauttaan, mutta tämä saattaa johtua jo pelkästään siitä, että kyseessä on todella kaupungin ensimmäinen huippuseura.

Golden Knightsin omistajana toimiva Bill Foley vaikuttaakin olevan kuitenkin hyvin mielissään siitä, että kaupunkiin saadaan myös toinen joukkue, joka edustaa yhtä Pohjois-Amerikan neljästä suuresta liigasta (NFL, MLB, NBA, NHL).

”On todella jännittävää aikaa olla kotoisin Las Vegasista. On olemassa vain tiettyjä kaupunkeja koko Pohjois-Amerikassa, jotka toimivat kotina sekä NHL- että NFL-organisaatioille, ja Vegas on nyt yksi niistä.

Yksinään jo tämän pitäisi olla yhteisöllemme ja faneillemme suuri ylpeyden aihe. Las Vegas on yksi maailman suosituimpia matkailukohteita koko maailmassa ja nyt se on muuttunut myös huippu-urheilujoukkueiden kodiksi”

NHL ei koe ongelmaksi

Las Vegasilla ei ole käytännössä minkäänlaisia historiaa jääkiekon suhteen. Kaiken lisäksi se aloittaa niin sanotusti puhtaalta pöydältä, eli laajennusdraftista.

Tämän myötä se tulee saamaan jalkeille korkeintaan kohtalaisen joukkueen. Toki verrattuna esimerkiksi NHL:n edelliseen laajennusdraftiin, on Vegasilla pullat huomattavasti paremmin uunissa, kuin Minnesota Wildilla ja Columbus Blue Jacketsillä.

Siltikin, jos se ei onnistu menestymään suhteellisen nopealla aikataululla, saattaa se koitua suureksi ongelmaksi. Las Vegasiin siirtyvä NFL-seura Oakland Raiders on nimittäin vahvassa nosteessa, ja jos suunta jatkuu samana, saattaa se olla todella menestyvä organisaatio kahden vuoden kuluttua.

Tässä vaiheessa NHL saattaa jäädä monelta unholaan, sillä loppujen lopuksi amerikkalainen jalkapallo on maan suosituin urheilulaji. Se tarkoittaa luonnollisesti sitä, että jääkiekko ei tulisi vetämään enää ihmisiä lehtereille.

NHL ei itsessään kuitenkaan koe sitä ongelmaksi, että se saa Las Vegasiin seuraa hyvin nopealla aikataululla.

– Me uskomme, että molemmat seurat voivat olla menestyviä Las Vegasissa, NHL:n varakomissaari Bill Daly kertoi Las Vegas Review-Journalin Steve Carpille.