Carolina Hurricanes oli enemmän tai vähemmän koko ottelun ajan edellä vastustajaansa Detroit Red Wingsiä.

Kotijoukkue Hurricanes lähti toistaiseksi kuluvan kauden tärkeimpään otteluunsa niin sanotusti pakkovoitto edessään: nappaamalla täydet kaksi pistettä se pitäisi pudotuspeliunelmansa enemmän kuin elossa ja tappio puolestaan veisi sen todella lähelle kesälomaa.

’Canes saikin otteluun unelma-alun. Jeff Skinner nimittäin konkretisoi isäntien paineen maaliksi, kun hän ”piirteli” taululle 1-0-lukemat Jaccob Slavinin ja Lee Stempniakin syötöistä. Avauserä olikin isäntien, sillä se vei laukauksetkin nimiinsä 12-6, mutta johtoasemaansa se ei kyennyt kasvattamaan.

Toisessa erässä sanoma säilyi pelillisten otteiden puolesta entisellään: Hurricanes hamusi lisää maaleja ja Red Wings joutui hyvin pitkälti puolustajan asemaan.

Erän puolivälin kohdalla vieraiden Anthony Mantha tarjosi kuitenkin todella kylmän suihkun kotijoukkueen pudotuspeliunelmille. Hän nimittäin tasoitti ottelun ajassa 29:04 ja vain 70 sekuntia myöhemmin sama kaveri vei vieraat johtoon.

Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi ja niinpä se painoi väkisin erässä, jossa se vei laukaukset lukemin 17-9, ottelun tasoihin. Maalintekijänä kunnostautui Justin Faulk ja Slavinille kirjattiin puolestaan jo illan toinen syöttöpiste. Maali syntyi vain 58 sekuntia ennen erätaukoa.

Vielä viime hetkillä rinnalle

Päätöserä olikin sitten todella tasaista vääntöä. Se piti sisällään myös kaksi maalia, kun ensiksi punasiipien Tomas Tatar osui ylivoimalla aikaan 48:30 ja Faulk puolestaan tasoitti illan toisellaan vain 52 sekuntia ennen päätössummeria.

Faulkin toisella maalilla Hurricanes takasi itselleen vähintään yhden sarjapisteen, mikä sekin pitää pudotuspeliunelman edelleen hengissä, mutta kahteenkin oli mahdollisuudet.

Näin ei ollut kuitenkaan tarkoitettu, vaan aiemmin illan aikana syöttöpisteen tililleen merkkauttanut Anthony Athanasiou viimeisteli jatkoajalla – kiitos huiman luistelunopeutensa – läpiajosta voitto-osuman ja näin Red Wings nappasi ottelusta täydet pisteet. Voittomaalin syötti Gustav Nyquist, jolle syöttöpiste oli illan toinen.

Tappion johtanut jatkoaikamaali ei välttämättä vienyt isänniltä vain yhtä sarjapistettä, vaan maalivahti Eddie Läck jäi tilanteen jälkeen jäänpintaan todella tuskaisena ja pahimmassa tapauksessa loukkaantui tilanteessa. Ruotsalaisvahdilla on todella pitkä historia aivotärähdysten kanssa, joten kovinkaan hyvältä tilanne ei näyttänyt.

Carolina Hurricanes

@Canes
Thank you for your thoughts and prayers as Eddie Lack is taken off the ice on a stretcher following tonight's game.

Kaiken kukkuraksi Hurricanesin ykkösvahti Cam Ward oli jo valmiiksi sairasosastolla, joten jatkossa joukkue saattaa joutua turvautumaan kolmosvahti Michael Leightoniin, joka on kuluvalla kaudella pelannut neljä NHL-ottelua heikoin tilastoin 87,00/3.42.

Hurricanes on jatkoaikatappionsa myötä neljän pisteen päässä viimeistä villi kortti -sijaa hallussaan pitävästä Boston Bruinsista. Raleighilaisten tilannetta helpottaa hieman se, että joukkue on pelannut yhden ottelun Bruinsia vähemmän.