Kun NHL:n parhaisiin puolustajiin lukeutuva Drew Doughty, joka itse asiassa nimettiin viime kaudella sarjan parhaaksi puolustajaksi, on pulassa Connor McDavidin kanssa, siinä tapauksessa kaikki ovat.

Kun Los Angeles Kings pelasi tasan viikko sitten Edmonton Oilersia vastaan, joutui se toteamaan vastustajansa ja ennen kaikkea joukkueen supertähti Connor McDavidin paremmakseen. Ottelu päättyi tuolloin kotijoukkueen toimineen Oilersin 2-0-voittoon ja McDavid syötti joukkueensa molemmat maalit.

Pitkin kautta lukuisat pelaajat, valmentajat, toimittajat ja ylipäätään jääkiekkofanit ovat päässeet, tai joutuneet, kerta toisensa jälkeen hämmästelemään McDavidin huikeaa yksilötaitoa. Tuossa kyseisessä ottelussa sivustakatsojan rooliin joutui Drew Doughty, siis viime kauden paras puolustaja.

– Hänen vauhtiaan täytyy pystyä hidastamaan keskialueella. Viime ottelussamme oli lukuisia kertoja, joissa hän pääsi ikään kuin livahtamaan keskialueen läpi huimalla vauhdilla, Doughty hämmästelee LA Kings Insiderin haastattelussa.

– Sen jälkeen puolustajat ovat tilanteessa, jossa häneen ei ole minkäänlaista välimatkaa ja koska hän tulee kaikella sillä nopeudella kohti, olet kuin peura ajovaloissa. Siinä kohtaa sinun on pakko yrittää arvata, että mitä hän oikein tulee tekemään, koska hän liikkuu niin hurjalla vauhdilla.

”Hän teki minusta hölmön”

Miksi sitten Doughty puhuu viikon takaisesta ottelusta? Siksi, koska hänen on jälleen ensi yön kierroksella kohdattava tuo samainen, lähes valonnopeudella liikkuva, kaveri.

– Viime pelissä hän pääsi liian helposti ohitse 1 vs. 1 -tilanteissa, joten minun on pystyttävä pelaamaan niissä tilanteissa paremmin. Siihen tarvitaan kuitenkin apuja muilta pelaajilta, koska häntä vastaan on vaikea pelata, jos hän on täydessä nopeudessaan.

27-vuotiaalla Doughtylla, joka on muuten kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja, kaksinkertainen olympiavoittaja ja World Cup -voittaja, on kuitenkin yksi ässä hihassaan: hän tykkää ”puhua” vastustajille, aivan koko ajan, eikä McDavid pääse suinkaan pälkähästä.

– Kyllä, ehdottomasti – puhun hänelle koko ajan. Minusta tuntuikin vielä ennen viime peliä, että olin päässyt hänen ihon alle ja olen muistutellut siitä jatkuvasti. Viimeksi hän kuitenkin näytti minulle.

Vaikka Doughtyn ”trash-talk” ei välttämättä vaikutakaan jokaisen vastustajan tekemiseen, saa se ennen kaikkea hänet itsensä yltämään parhaaseensa.

– Hän on aika hiljainen kaveri, joka ei juuri puhu. Minä taas olen kaveri, joka menee vastustajan naaman eteen ja heittää heille ”juttua”. Se auttaa minua enemmän kuin usein pelaamaan paremmin. Sitä kautta pääsen sisään peliin ja usein taas vastustaja jää sen seurauksena täysin pimentoon.

– Mutta viime pelissämme näin ei tokikaan ollut, vaan hän teki minusta hölmön.