Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine joutui antaa jälleen niin sanotusti tasoitusta, kun hän oli sairaana sivussa joukkueensa viime ottelusta.

18-vuotias suomalaisnuorukainen on pelannut tulokaskaudellaan toistaiseksi 67 ottelua ja hän on ollut sivussa loukkaantumisten ja sairastelujen vuoksi yhdeksästä joukkueensa ottelusta. Tehopisteitä Laineella on tällä hetkellä kasassa erinomaiset 34+27.

Laine onkin jo nyky-Jetsin seurahistorian eniten maaleja tehnyt tulokaspelaaja, sillä 22. helmikuuta hän ohitti omalla tulokaskaudellaan 29 täysosumaa iskeneen Ilya Kovalchukin, joka pelasi tuolloin 65 ottelua.

Kun Dany Heatley pelasi Atlanta Thrashersissa omaa tulokaskauttaan, kirjattiin hänelle 81 ottelua. Näissä otteluissa hän tehtaili pisteet 26+41. Heatley onkin Thrashersin ja nykyisen Jetsin seurahistorian eniten tehopisteitä tulokaskaudellaan tehnyt pelaaja.

Laineella on siis toisin sanoen matkaa Heatleyn kanssa tasapisteisiin kuusi pistettä ja korkeamman maalimääränsä ansiosta suomalaislaituri tulisi ohittamaan kanadalaispelurin. Mikäli Laine kykenisi ohittamaan Heatleyn, tekisi hän sen vähintään kahdeksan ottelua Heatleyta vähemmän pelanneena; se riippuu tietenkin siitä, että nähdäänkö suomalaishyökkääjä kaikissa Jetsin loppukauden otteluissa.

Jetsillä on jäljellä vielä kuusi ottelua, joten kaikki on enemmän kuin mahdollista. Otteluohjelma voisi olla kuitenkin hieman suotuisampi, sillä kanadalaisjoukkue kohtaa peräti viidesti tällä hetkellä pudotuspelisijoilla olevan joukkueen.

Kovin usein Laineen tulokassaldoja on verrattu Teemu Selänteen vastaaviin, kun on puhuttu Winnipeg Jetsistä. Todellisuudessa tuo on kuitenkin ollut kahdesta syystä turhaa: ensinnäkin, Selänne oli samasta kaupungista ja joukkueen nimestä huolimatta eri seuran pelaaja ja toisekseen ”Finnish Flashin” tulokasennätystä ei tule rikkomaan kukaan, koskaan.