Teemu Selännettä näki hänen pelaajaurallaan, ja myös sen jälkeen, harvoin ilman pilkettä silmäkulmassa, ellei hän sitten ollut kokenut juuri jotain musertavaa tappiota.

Selänne, joka jätti jääkiekkokaukalot taakseen kauden 2013-14 jälkeen, ihastutti jokaisessa paikassa, mihin hän pelaajana meni.

Samanlaista ilmiötä on nähty todella harvoin ja paljon kertookin se, että hän sai päätöskaudellaan lukuisissa vierasotteluissa ”standing ovationit” kiitoksena huikeasta pelaajaurastaan.

Ja se ura oli huikea. Hän tuleekin olemaan ikuisesti yksi koko lajin legendaarisimmista pelaajista ja tuskin kenelläkään on pahaa sanottavaa nykyisin jo 46-vuotiaasta Selänteestä.

NHL-piireissä äärimmäisen arvostettu toimittaja Bob McKenzie, joka jää muutaman vuoden päästä eläkkeelle, muisteleekin Selännettä yhtenä suosikkihaastateltavistaan. Itse asiassa suomalainen on hänen Top 3 -listallaan.

Wayne Gretzkyn jälkeen, sillä hän oli median käsittelijänä täysin omassa luokassaan, minulla oli ehkä kaksi suosikkia, McKenzie aloittaa The Starin haastattelussa, viitaten Selänteeseen ja Brett Hulliin.

– Teemu Selänne yksinkertaisesti nautti niin paljon jääkiekosta, että se suorastaan pursusi hänestä läpi jokaisessa keskustelussa, jonka kävit hänen kanssaan.

Tarina Hullista on sen verran pidempi, että jätetään se toiseen kertaan.

On kuitenkin upea kuulla, että McKenzien kaltainen ihminen, joka on ollut mukana jääkiekossa vuosikymmenien ajan ja sinä aikana haastatellut tuhansia ja taas tuhansia laji-ihmisiä, arvostaa Selänteen näin korkealle.