Vaikka Dallas Starsin osalta kuluva kausi on ollut käytännössä ottaen jo pidempään paketissa, ei Antti Niemeä ole juurikaan nähty teksasilaisseuran tolppien välissä.

Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on pelannut 45 ottelua, joista torjuntavuoro on mennyt peräti 31 kertaa toiselle suomalaisvahdille Kari Lehtoselle ja ainoastaan 14 kertaa Niemi on käskytetty tolppien väliin.

Tilanne on vielä ”kärjistynyt” entisestään helmi- ja maaliskuun aikana, sillä helmikuun aikana Niemelle kirjattiin kolme ottelua ja kuluvan kuun aikana niitä on tullut neljä.

Näyttäisi siis vahvasti siltä, että Niemen aika Dallasissa on tulossa päätökseen. Toki hänen nykysopimuksensa kattaa vielä tulevankin kauden, aivan kuten Lehtosella, mutta Stars tulee lähestulkoon satavarmasti hankkiutumaan ”Nemosta” eroon tavalla tai toisella: joko kauppaamalla hänet, missä onnistuminen on äärimmäisen epätodennäköistä tai ostamalla hänet ulos sopimuksesta.

Dallas Starsia jo pitkään erittäin läheltä seurannut The Dallas Morning Newsin toimittaja Mike Heika uskookin vakaasti, että Niemen lähtölaskenta on jo hyvin pitkälti käynnissä.

– Nähdäkseni he ovat menettäneet kaiken luottamuksen Antti Niemeen ja nyt he haluvat nähdä, onko Lehtonen vielä pitämisen arvoinen ensi vuonna, Heika paaluttaa teksasilaisjulkaisussa.

Ostetaanko molemmat ulos?

Yksi vaihtoehto on siis se, että Stars hankkiutuisi eroon molemmista suomalaisvahdeistaan, mutta toisaalta taas Lehtosen viime aikojen vireystila saattaa niin sanotusti pelastaa hänet.

– En osaa sanoa, että riittääkö tämä todistusaineistoksi hänen (Lehtonen) pitämiselle, mutta ainakin se tekee kahden uuden maalivahdin hankinnan paljon vaikeammaksi.

Niemen kohtalon Heika uskoo olevan jo sinetöity, kun taas Lehtosen kohdalla 30.6. on äärimmäisen tärkeä deadline.

– Paljon ratkaisee se, että ovatko he hankkineet ennen kesäkuun 30. päivää uuden maalivahdin vaihtokaupan kautta. Jos ovat, se vie sekä Niemeä että Lehtosta molempia ulos.

– Mutta sitä on vaikea nähdä, että he ostaisivat molemmat maalivahdit ulos sopimuksistaan ja lähtisivät heinäkuun vapaille pelaajamarkkinoille ilman ainoatakaan maalivahtia. Mutta minun näkemykseni mukaan Niemi tullaan ostamaan varmasti ulos.

Vielä helmikuun perusteella olisi voinut odottaa, että myös Lehtonen tulee vaihtamaan maisemaa, sillä esimerkiksi hänen torjuntaprosenttinsa kyseisen kuukauden osalta oli 88,88. Maaliskuun aikana hän on pysäyttänyt kiekot kuitenkin 92,20-prosenttisesti ja ollut eittämättä yksi joukkueensa kirkkaimmista tähdistä.

Kokonaisuudessaan Lehtosen tilastot 55 pelatusta ja 49 aloitetusta ottelusta ovat 90,50/2.81. Voittoja hän on torjunut joukkueelleen 20. Niemi on puolestaan nähty 34 ottelussa ja niistä hän on aloittanut 27. Voittoja on 11 ja henkilökohtaiset torjuntatilastot ovat 89,20/3.35.

EDIT [29.03.2017, 06:28]: Lehtosen tilastot päivitetty viime yönä Starsin 1-4-tappioon päättyneen ottelun jälkeen.