Kovinkaan moni suomalaispelaaja ei ole ainakaan julkisesti ottanut kantaa olympialaisten kohtaloon.

Minnesota Wildin suunnalta kommentit on kuitenkin saatu irtoamaan jo aiemmin Mikael Granlundilta ja nyt myös joukkuekaveri Mikko Koivulta, joka on viime vuodet toiminut Leijonien kapteenina aina mukana ollessaan.

– Ymmärrän sen, että se rikkoo (NHL:n) runkosarjan, mutta ajatellen faneja maailmanlaajuisesti ja etenkin suomalaisesta näkökulmasta, jääkiekkon on suurin laji, jota siellä seurataan, Koivu avaa ESPN:n haastattelussa.

Koivu katsoo luonnollisesti asiaa myös urheilijan näkökulmasta; olympialaiset pelataan vain kerran neljään vuoteen ja esimerkiksi loukkaantuminen piti Wild-kapteenin sivussa Sotshin olympiajäiltä.

– Kovinkaan moni urheilija ei pääse kokemaan sitä (olympialaisia). Mielestäni se on todella erityislaatuinen tapahtuma. Jo pelkästään olympialaisten ilmapiiri sekä se, että pääset viettämään aikaa muiden urheilijoiden kanssa – se on minulle urheilun ydin ja mukanaolo on puhtaasti oikea ratkaisu.

Koivu on ollut aiemmin pelaajaurallaan mukana sekä Torinon että Vancouverin olympialaisissa. 34-vuotiaan suomalaiskapteenin kohdalla saattaakin olla niin, että mikäli NHL päättää jättäytyä sivuun vuoden 2018 olympialaisista, ei häntä välttämättä enää olympialaisissa nähdä. Vuoden 2022 olympialaisten aikaan Koivulla olisi ikää nimittäin jo lähemmäs 39 vuotta.