New York Islandersin ja kapteeni John Tavaresin yhteinen tarina alkoi vuonna 2009, kun saarelaiset huusi tuolloisen superlahjakkuuden varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana lavalle.

Matka on pitänyt nyt sisällään 584 runkosarjaottelua (235+301) sekä 24 kevään kamppailua (11+11).

On kuitenkin mahdollista, että osapuolten välinen yhteinen tarina on tulossa päätökseensä suhteellisen pian.

– On olemassa raportteja, että jos New York Islanders ja John Tavares eivät edisty jatkosopimusneuvotteluissa kesäkuussa, aikovat he yrittää hänen kauppaamistaan, Sportsnetin asiantuntija Elliotte Friedman kertoi.

Pat Brisson, Tavaresin agentti, oli tällä viikolla New Yorkissa. Viime kesänä raportoitiin, että he (Islanders) tarjosivat Brissonille mahdollisuutta toimia seuran jääkiekkopuolen johdossa ja jopa enemmän. Nyt huhut kertovat, että he yrittävät jälleen samaa, jotta Tavaresin olo organisaatiossa olisi parempi.

Elliotte kertoi kuitenkin samaan hengenvetoon, että Brisson on kiistänyt väittämän, ja että hän ei joka tapauksessa aikoisi tehdä tätä.

– Luulen, että uudet omistajat tietävät kuinka tärkeä tämä asia on (jatkosopimus). Tottakai heidän kaikista tärkein tehtävänsä on löytää seuralle uusi koti muutaman vuoden sisällä, mutta tämän jälkeen tärkeintä on tehdä Tavaresille pitkä jatkosopimus, Friedmanin virkaveli, Nick Kypreos, kertoi.

Tavaresin sopimusta on jäljellä vielä ensi kausi. Cap Friendlyn mukaan sopimuksessa on tällä hetkellä voimassa oleva siirrot estävä pykälä. Sen mukaan Tavares saa kieltäytyä joutumasta kaupatuksi ennalta mainittuihin kahdeksaan seuraan.