Jokaisesta joukkueesta nimetään yksi pelaaja Bill Masterton Trophy -ehdokkaaksi ja Ottawa Senatorsin osalta tuo pelaaja on maalivahti Craig Anderson.

Kyseinen palkinto ojennetaan pelaajalle, joka on osoittanut parhaiten urheiluhenkeä, sisukkuutta ja ennen kaikkea omistautumista jääkiekolle.

Kun katsotaan Andersonin kuluvaa kautta, lienee hän itsestäänselvä valinta Masterton-voittajaksi. Hän on nimittäin ollut kuluvan kauden aikana välillä poissa Senatorsin vahvuudesta, koska hänen vaimollaan todettiin kesken kauden syöpä, mutta aina, kun tilanne on sen sallinut, hänet on nähty pelaamassa joukkueensa maalilla.

Koko perheen palkinto

Itse asiassa 35-vuotiaan osalta sitä omistautumista jääkiekolle kuvaa ennen kaikkea yksi hetki: Hän palasi takaisin joukkueensa vahvuuteen, kun Senators-vahti Andrew Hammond loukkaantui. Tuossa kohtaa Andersonin Nicholle-vaimo oli edelleen shokissa saamastaan diagnoosista, mutta hän oli sanonut miehelleen ”joukkueesi tarvitsee sinua” ja niinpä Anderson palasi tolppien väliin.

Uskomattoman Andersonin suorituksesta tekee se, että vaikka keskittyminen onkin ollut satavarmasti aivan jossain muualla kuin jääkiekossa, on hän pelannut uskomattoman kauden. Runkosarjan vedellessä loppuaan, yhdysvaltalaiselle on kirjattu 34 ottelua ja hänen torjuntatilastot niistä ovat erinomaiset 92,70/2.32.

Jos, ja kun, Anderson voittaa Mastertonin, on se yhtälailla Nichollen ja koko perheen palkinto. Pariskunnalla on kaksi poikaa.

Suomalaisista NHL:n historian aikana kyseisen palkinnon ovat voittaneet syövän päihittänyt Saku Koivu sekä vaikean polvivamman voittanut Teemu Selänne.