Carolina Hurricanesin Sebastian Ahosta tuli viime yönä Carolina Hurricanesin seurahistorian toiseksi tehokkain tulokaspelaaja.

Reipas viikko sitten Ahon kohdalla pohdittiin, että onko hänestä ohittamaan Shane Willisiä, joka vielä tuossa vaiheessa oli raleighilaisseuran historian toiseksi eniten tehopisteitä tehnyt tulokaspelaaja. Willisin tehot kaudella 2000-01 olivat 20+24 ja edellisen uutisemme yhteydessä Aho oli vielä viidennellä sijalla.

Vaan asiat ovat muuttuneet melkoisesti tuon hetken jälkeen. 19-vuotiassuomalaishyökkääjä on nimittäin takonut viimeiseen kuuteen otteluun tehot 3+5 ja sitä kautta noussut edellä olleiden Jamie McBainin, Erik Colen ja nyt myös Willisin ohitse.

Kokonaisuudessaan Aho on nyt pelannut tulokaskaudellaan 73 runkosarjaottelua ja takonut niihin tehot 23+23. Samaan aikaan myös koko Hurricanes-joukkue on herännyt horroksestaan ja noussut jopa taistelemaan Itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Hurricanesin historian kaikkein tehokkain tulokaspelaaja on kuitenkin edelleen Jeff Skinner, jonka ennätyspisteet ovat 31+32. Jotenkin tuntuu vaaralliselta todeta, että tuohon pistemäärään Aho ei tule millään yltämään, ottaen huomioon hänen hurjan nykyvireen, mutta kyllä se todellisuudessa näin on: Aho tulee ”jäämään” kakkossijalle.

Sen sijaan hän saattaa päästä lähemmäksi, kuin kukaan osasi vielä hetki sitten odottaa. 50 tehopisteen ylitys on nimittäin täyttä realismia, sillä kyseiseen rajapyykkiin on matkaa enää siis neljä tehopistettä.