San Jose Sharks yllätti kaikki viime kaudella, kun se ylsi aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Siellä kuitenkin Pittsburgh Penguins oli parempi voitoin 4-2.

Päävalmentaja Peter DeBoer sai paljon kehuja, sillä hän onnistui viemään Sharksin heti debyyttikaudella pidemmälle kuin kukaan muu koskaan aikaisemmin. DeBoer johdatti myös New Jersey Devilsin Stanley Cup -finaaleihin debyyttikaudellaan 2012-2013.

Tälle kaudelle Sharks lähti Läntisen konferenssin kärkijoukkueena, jota se on ilman muuta edelleen. Viime aikojen otteet ovat kuitenkin suistaneet joukkueen jo kuuteen peräkkäiseen tappioon, ja erityisesti viimeiset kaksi ottelua ovat olleet joukkueen kannalta todella surkeita: tappiot Dallas Starsille sekä Nashville Predatorsille maalein 1-6 ja 2-7.

Tappioputken takia joukkue on menettänyt hyväntuntuisen johtonsa Tyynenmeren divisioonassa, sillä nyt divisioonan kärkipaikkaa jakavat Sharks, Anaheim Ducks sekä Edmonton Oilers.

Joukkueen ykköspuolustaja Brent Burns on ollut viimeiset ottelut kuin varjo entisestään, mutta kannustaa silti joukkuettaan taistelemaan loppuun asti.

– En halua sitä (tappioputkea) tapahtuvan koskaan. Juuri nyt meidän täytyy tiivistää pelaamistamme. Meidän täytyy taistella. Sinä taistelet henkesi edestä, ja meidän on ymmärrettävä se todella pian, Burns totesi NHL.comin verkkosivuilla.

Päävalmentaja DeBoer edelleen luottavaisena

Vaikka Sharks onkin kuuden ottelun tappioputkessa, se on jo lähes varmistanut paikkansa pudotuspeleissä. Joukkueen nykyvire ei kuitenkaan enteile kovinkaan pitkää kevättä, joten kurssin on käännyttävä pian.

Samoilla linjoilla oli myös joukkueen päävalmentaja DeBoer, jonka mukaan joukkue on päästänyt viime otteluissa aivan liikaa maaleja.

– Me päästämme paljon maaleja. Se on monen asian summa, luulisin. Tietenkään se ei ole tarpeeksi voittaaksesi otteluita, joten meidän täytyy selvittää asia. Minulla ei ole siihen valmista vastausta.

– Jokaisella valmentamallani joukkueella on ollut vaikeampi jakso kauden aikana, ja tämä on ilman muuta meidän.