Detroit Red Wingsin kausi on sujunut varsin heikosti. Joukkue majailee oman divisioonansa viimeisenä, ja sen mahdollisuudet pudotuspeleihin ovat enää teoreettiset. Joukkueen pelit tulevatkin päättymään tämän kauden osalta jo runkosarjaan – tilanne, mitä organisaatiossa ei ole koettu sitten 1990-luvun alun.

Mikä olisikaan ollut parempi tapa jättää jäähyväiset hallille, kun pelata vielä kerran pudotuspelejä kotiyleisön kannustaessa.

Seuran pyhättönä toimiva Joe Louis Arena vetää nimittäin viimeisiään, sillä Red Wings siirtyy ensi kaudeksi uuteen halliin, Little Caesars Arenaan. Joe Louis Arenan katossa Red Wingsin menestysvuosista muistuttavat 11 Stanley Cup -viiriä, mutta ainakaan hetkeen niitä ei ole odotettavissa lisää.

Joe Louis Arenan jäällä on nähty kotijoukkueen toimesta toinen toistaan legendaarisempia pelaajia, aina Steve Yzermanista Nicklas Lidströmiin asti.

Halli, jossa fanit muistavat joukkueen juhlat vuoden 1997 Stanley Cup -finaaleissa, kun seura voitti Stanley Cupin 42 vuoden tauon jälkeen.

Halli, jossa juhlittiin kaudella 1995-1996 ennätyksellistä 36 kotivoittoa.

Halli, jossa Valtteri Filppulasta tuli ensimmäinen suomalainen, joka puki ylleen Red Wingsin pelipaidan.

Joe Louis Arenaan mahtuu paljon muistoja, mutta valitettavasti näistä muistoista ei päästä nauttimaan enää tämän kauden jälkeen. Halli aiotaan nimittäin purkaa, ja tilalle rakennettaan hotelleja sekä asuntoja.

Huhtikuun 9. päivä kaikki päättyy

Red Wings ilmoitti jo aikaisessa vaiheessa, että huhtikuun 9. päivä tulee olemaan seuran viimeinen kotiottelu Joe Louis Arenassa. Joukkue pelaa silloin panoksettoman ottelun New Jersey Devilsiä vastaan.

38 vuotta ja neljä Stanley Cupia.

Siinä Red Wingsin saavutukset Joe Louis Arenalla pelatessaan.

Yksi aikakausi päättyy, ja seura ja sen fanit olisivat varmasti halunneet, että hallin jäähyväiset olisi jätetty vasta kesäkuussa, mutta kaikki ei mene aina niin kuin elokuvissa.

Red Wingsin historiassa käännetään ensi kaudella uusi sivu, ja toivottavasti sama tapahtuu myös joukkueen osalta.