Florida Panthers antoi todellisen selkäsaunan vieraakseen saapuneelle Chicago Blackhawksille, sillä toissa kauden mestari lähti kotimatkalle 7-0-tappio niskassaan.

Jos itse ottelusta ja sen lopputuloksesta voidaan puhua selkäsaunana, niin samaa sanaa ei voida käyttää millään muotoa Jussi Jokisen ja Patrick Kanen keskinäiseen ”tappeluun”, joka nähtiin ottelun toisessa erässä.

Havok

@lIhavokIl
@NHLBlackhawks @NHL @88PKane #GYSOT Great effort #88 I give you big credit 4 giving Jokinen the business. We'll move on and crush Tampa now.

Meno oli niin ”lammasmaista”, ettei kaksikolle annettu edes viiden minuutin tappelujäähyjä, vaikka molemmat pudottivatkin hanskansa. Yleensä viisiminuuttiset ovat automaatio, kun nyrkit heiluivat, mutta tässä kohtaa molemmat tuomittiin kahden minuutin väkivaltaisuusistunnolle.

Jokisen ja Kanen näkeminen tällaisissa tilanteissa on äärimmäisen harvinaista. Sille on selvästi olemassa myös syynsä, sillä ei heidän kyllä näillä näytöillä olisikaan järkeä lähteä hanskaamaan kenenkään kanssa.

Tappelu nähtiin tarkalleen ottaen ajassa 34:45. Tuossa kohtaa Panthers johti ottelua ”vasta” 3-0 ja päätöserässä se takoi kiekon neljästi Blackhawksin maaliin. Jokinen jäi ottelussa tehopisteittä, mutta suomalaiskollega Aleksander Barkoville kirjattiin upeasti tehopisteet 1+2.