St. Louis Bluesia edustava Jori Lehterä on tällä kaudella ollut kuin varjo entisestään, sillä hän on merkkauttanut vain 19 (6+13) tehopistettä.

Lehterä pelasi debyyttikaudellaan 2014-2015 loistavan sesongin, sillä hän iski kauden aikana 44 (14+30) tehopistettä. Lehterän viime kausi sujui pisteiden valossa hieman heikommin (34), mutta tästä huolimatta Blues solmi 29-vuotiaan suomalaisen kanssa kolmen vuoden ja peräti 14 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen.

Palkkaa Lehterä nostaa tällä kaudella 4,4, miljoonaa dollaria, joten 19 tehopistettä ovat palkkaan nähden todella vaatimattomat. Bluesin kannalta huono seikka Lehterän sopimuksessa on lisäksi vielä se, että palkka ei suinkaan ole laskussa, vaan suomalaishyökkääjä tienaa seuraavilta kausilta 4,7 ja 5 miljoonaa dollaria.

Fansided-sivustolle kirjoittava Todd Panula pohtiikin viimeisimmässä artikkelissaan Lehterän kohtaloa ja jatkoa nuottipaidoissa. Panula muistuttaa, että Lehterä ei ole onnistunut keräämään tehopistettä sitten helmikuun 19. päivän.

Vaikka Lehterä on saanut pelata esimerkiksi Vladimir Tarasenkon ja Jaden Schwartzin kanssa, tulosta ei ole tullut. Ken Hitchcockin potkujen jälkeen Mike Yeo peluutti Lehterää lähes 20 minuuttia ottelua kohden, mutta kun tulosta ei tullut, peliaika kutistui aina 10 minuutin tuntumaan.

Blues pärjää ilman Lehterää

Lehterä on ollut sivussa jo tovin loukkaantumisen takia. Ainakaan joukkueen otteiden perusteella Lehterää ei ole ollut ikävä, sillä Blues on voittanut Lehterän poissaolon aikana kuusi ottelua ja hävinnyt vain kaksi.

Panula toteaakin kylmän faktan Lehterän tilanteesta nuottipaidoissa.

– Lehterä vain on, mitä hän on tällä hetkellä. 29-vuotiaana hän ei tule löytämään mitään taikaeliksiiriä. On parempi leikata tappioita ja säästää rahaa, jos vain mahdollista, Panula kirjoittaa sivustolla.

– Jotkut pelaajat vain sopivat paremmin venäläiseen tai eurooppalaiseen peliin, ja Lehterä näyttäisi olevan tällainen kaveri.