Carolina Hurricanesin uskottiin jo pitkään olevan ulkona pudotuspeleistä, mutta joukkueen viime aikainen suorittaminen on tuonut joukkueen taistelemaan tosissaan paikasta kevään tosipeleissä.

Hurricanes on kerännyt pisteitä nyt kymmenestä ottelusta putkeen ja näistä se on voittanut seitsemän. Sen myötä joukkue onkin noussut samanlaiseksi kirijäksi sarjataulukossa kuin Ottawa Senators muutama vuosi sitten.

Tällä hetkellä Hurricanesin tilanne onkin se, että matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan on viisi pistettä, mutta raleighilaisjoukkue on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin sitä hallussaan pitävä Boston Bruins.

Viime yönä Hurricanes vieraili New Jersey Devilsin kotikaukalossa. Ottelun avauserä oli maaliton, ja vaikka se olikin lievästi vieraiden, maaleja ensimmäiseen 20 minuuttiin ei mahtunut.

Toinen erä käynnistyi kuitenkin ryminällä, kun vieraat saivat erinomaisen pyörityksen aikaan Devils-päätyyn ja lopulta Sebastian Aho pääsi iskemään kauden 22:en osumansa suoraan maalinedustalta, Elias Lindholmin syötöstä.

x - Carolina Hurricanes

@Canes
[HIGHLIGHT] @SebastianAho slams home @lindholmelias' great feed. #Redvolution #CARvsNJD

Syöttönsä ansiosta Lindholm on nyt tehnyt pisteitä kymmenessä viimeisessä ottelussaan (4+7). Ahon pisteputki on puolestaan kuuden ottelun mittainen ja näistä otteluista hänellä on kasassa tehot 3+5.

Erän loppupuolella Travis Zajac toi kuitenkin isännät tasoihin ajassa 37:03, Taylor Hallin syötöstä.

Päätöserässä Hurricanes iski kuitenkin ottelulle viimeiset tahdit ja karkasi 3-1-voittoon. Ensiksi Jeff Skinner osui juuri ennen erän puoliväliä läpiajosta ja lopulta Suomen oma Sebastian Aho iski illan toisen maalinsa, ja samalla viimeisen niitin ottelulle, aikaan 56:45.

@Canes
[Goal GIF] The camera can't keep up with @SebastianAho as he puts the #Canes up 3-1! #Redvolution #CARvsNJD