New York Rangers haki maukkaan vierasvoiton Los Angeles Kingsistä, kiitos Antti Raannan huikeiden otteiden.

Vielä ottelun avauserä, joka oli maaliton, oli lievästi Rangersin hallintaa. Kings oli koko avauskaksikymppisen enemmän tai vähemmän lähtötelineissä, joskin myös vieraiden peli oli varsin maltillista.

Toisessa erässä Rangers kuitenkin onnistui maalinteossa. Ottelun hallinta kääntyi kuninkaallisille, mutta Derek Stepan oli toisessa erässä ainoa maalintekijä, kun hän pysäytti kellot aikaan 33:02.

Erän kulusta kertoo paljon maalivahtien torjunnat: isäntien Jonathan Quickille niitä kirjattiin kuusi, kun taas Raanta oli maalillaan erinomaisessa vireessä pysäyttäen 14 Kings-laukausta.

Päätöserä käynnistyi edellistä erää hallinneen Kingsin osalta huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vain vajaan kahden minuutin pelaamisen jälkeen isäntien Andy Andreoff sai 2+2 minuutin jäähyn korkeasta mailasta ja Ryan McDonagh kiskaisi vieraat 0-2-johtoon ylivoimalla.

Raanta piti joukkuettaan pystyssä

Maalinsa jälkeen manhattanilaisnippu ajautui kuitenkin jäähyongelmiin. Rick Nash otti ensiksi jäähyn ajassa 42:34 ja viitisen minuuttia myöhemmin Chris Kreider lähti istunnolle. Rangers-maalilla Raanta oli kuitenkin mies paikallaan ja hän pysäytti isäntien maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen.

Kings vei päätöserässä laukaukset jälleen nimiinsä, tällä kertaa numeroin 10-5, mutta se ei onnistunut ohittamaan muurin lailla torjunutta Raantaa. Lopulta Nash tälläsi 0-3-loppulukemat tyhjään maaliin ja näin ollen Rangers vei pisteet Raannan 30 torjunnan ansiosta.

– Oloni oli todella hyvä. Pari viimeistä ottelua olen pelannut hieman liian aggressiivisesti ja tänään keskityin hieman muokkaamaan sitä, Raanta pohti NYRangers101.com:n mukaan ottelun jälkeen.

– Pyrin vain pysymään enemmän alueellani ja odotin, että kiekot tulevat minulle. Se toimi melkoisen hyvin ja lisäksi puolustimme hyvin. Vaikka heillä olikin erittäin hyviä maalintekopaikkoja, etenkin loppuhetkillä pelaajamme blokkasivat laukauksia todella hyvin.

Joukkuetoveri J.T. Milleriltä tulikin suomalaisen suuntaan paljon suitsutusta.

– Antti oli mitä luultavimmin paras pelaajamme tänään. Hän pelasti meidät monen monta kertaa sellaisilla hetkillä, kun peli olisi voinut kääntyä. Hän pelasi loistavasti, Miller hehkutti Daily Newsille.

Erä oli varsin erikoinen Kreiderille, sillä hän kävi kolmeen eri otteeseen jäähyboksissa. Hän lieneekin se ensimmäinen kaveri, joka on käynyt kiittämässä Raantaa voitosta.