Nicklas Bäckström syöttää Alex Ovechkinille ja kiekko on maalissa. Varsin tuttu kuvio Washington Capitalsin ylivoimapelissä jo useamman vuoden ajan. Lauantain NHL-kierroksella Arizon Coyotesia vastaan tuo kuvio nähtiin jälleen, kun Ovechkin iski kauden 30 maalinsa Capitalsin pelatessa ylivoimalla.

Samalla hän teki jälleen NHL-historiaa, kun hänestä tuli kolmas pelaaja, joka on kyennyt 30 maalin rajaan ensimmäisellä 12 kaudellaan NHL:ssä. Nuo kaksi muuta kyseiseen saavutukseen yltänyttä ovat Mike Gartner ja Wayne Gretzky.

StatsCentre

@StatsCentre
At just 31 years old, Alex Ovechkin already has 12 seasons of 30+ goals. Even more incredibly he's been doing in each season since the start

Päävalmentaja Barry Trotz oli voitokkaan Coyotes-ottelun jälkeen luonnollisesti iloinen Ovechkinin saavutuksesta.

– Mielestäni hän on aika rento saavutuksiensa kanssa. Alex on ollut loistava pelaaja liigassa ja hän on ollut vakuuttava siinä yhdessä asiassa (maalinteko), missä hän on hyvä, Trotz kertasi Washington Timesin mukaan.

Ennätyksiä rikotaan myös jatkossa

Moni on epäillyt sitä, onko 31-vuotiaasta Ovechkinista enää 50 maalin mieheksi. Tällä kaudella Ovechkinilla oli jopa kymmenen ottelun mittainen maaliton putki, joka oli samalla miehen uran pisin.

Joka tapauksessa venäläispelaajan tilastot uran varrelta ovat vertaansa vailla, ja voidaan puhuakin oman sukupolvensa parhaasta maalintekijästä.

Ovechkin on iskenyt 30 maalia tai enemmän jokaisella pelaamallaan NHL-kaudella – myös työsulkukaudella 2012-2013. Ovechkin on välttynyt uransa aikana pahoilta loukkaantumisilta, ja tämä näkyy hänen tehoissaan: hän on iskenyt 913 ottelussa hurjat 555 maalia ja yli 1000 tehopistettä.

Ovechkin on kaikkien aikojen maalitilastossa sijalla 27. Seuraavaksi hänen taakseen tulevat jäämään esimerkiksi sellaiset legendat kuin Guy Lafleur (560 maalia), Mats Sundin (564) ja Mike Bossy (573).