Florida Panthersin kotiottelu Chicago Blackhawksia vastaan on ollut jälleen oiva osoitus Aleksander Barkovin pelitaidoista.

Ottelun avauserä piti tilastomerkinnöiltään sisällään ainoastaan jäähyjä, kun molemmille joukkueille tuomittiin kaksi kaksiminuuttista, joista jälkimmäiset yhtäaikaisesti. Ylipäätään itse avauserä oli tasainen, mistä kertovat esimerkiksi laukaukset, jotka menivät vieraille 8-9.

Toisessa erässä alkoi kuitenkin tapahtua toden teolla. Vain 17 sekunnin pelaamisen jälkeen tutkapari Aleksander Barkov – Jonathan Huberdeau tuotti tuhoisaa jälkeä, kun ensimmäinen viimeisteli ja jälkimmäinen maalasi.

NHL

@NHL
Three points apiece in the second for @JonnyHuby11 and @Barkovsasha95, starting with this beauty. #CHIvsFLA

Erän puolivälissä nähtiin seuraava osuma. Ensiksi Ryan Hartman ajoi vieraat vaikeuksiin rangaistusten muodossa, kun hän otti ajassa 7:20 jäähyn muotoa 2+2 minuuttia. Hieman yli kaksi minuuttia myöhemmin myös Marcus Krüger lähetettiin istunnolle ja tämä kostautui: tällä kertaa Barkov toimi tarjoilijana ja Huberdeau viimeistelijänä. Toisena syöttäjänä kunnostautui Jason Demers.

Panthersin toisesta maalista ehti mennä vain 1:19, kun verkko heilui seuraavan kerran Corey Crawfordin selän takana. Jälleen kerran Barkov ja Huberdeau aiheuttivat tuhojaan, kun he rakensivat Jonathan Audy-Marchessaultin 3-0-osuman.

Erän loppu menikin sitten taas jäähyillessä, kun isänniltä istumassa kävivät Vincent Trocheck, Jussi Jokinen sekä Audy-Marchessault ja vierailta kaksikko Patrick Kane & Krüger. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty ja toisella erätauolla tilanne on siis 3-0 isäntien hyväksi. Toisen erän laukaukset menivät Panthersille 14-8.

Päätöserässä peli meni Blackhawksin kannalta karmivaksi. Audy-Marchessault iski ensiksi ajassa 44:59 illan toisen maalinsa ja muutamaa minuuttia myöhemmin täydensi hattutemppunsa, vaikka maalille oli vaihdettu tässä vaiheessa Scott Darling.

Ja lisää tuli, kun vain 40 sekuntia Audy-Marchessaultin kolmannen osuman jälkeen Nick Bjugstad teki jo joukkueensa kuudennen maalin ja hieman erän puolivälin jälkeen oli Reilly Smithin vuoro osua.

Lopulta ottelu päättyi myös 7-0-lukemin. Panthersin maalilla James Reimer torjui nollapelinsä eteen 25 kertaa.

Erässä nähtiin myös todella kuumia hetkiä, kun Scott Thorntonille tuomittiin viisiminuuttinen, Derek MacKenzielle 5+10 ja vieraiden Richard Panikille niin ikään 5+10 minuutin jäähy.

Ottelun tehokkaimmat olivat hetkellä Huberdeau (1+3), Audy-Marchessault (3+0), Barkov (1+2) ja Trocheck (0+2).

[EDIT 26.03.2017, 04:38]: Juttua päivitetty ottelun edetessä.