Jesse Puljujärven edustama Bakersfield Condors murjoi viime yön ottelussa San Diego Gullsin hurjin lukemin, 5-1. Myös suomalaishyökkääjä onnistui venyttämään kamppailussa kertaalleen maaliverkkoja.

Tässä nyt taasen ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, sillä Puljujärven otteet AHL:ssä ovat olleet erinomaisia.

Sen sijaan ottelussa nähtiin eräs todella kummallinen sattuma, kun Condorsin maalilla kiekkoja torjuva Jonas Gustavsson sai nimiinsä maalin.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut perinteinen maalivahdin roikkokiekko kohti vastustajan tyhjää maalia, vaan tällä kertaa pelkkä torjunta riitti.

Gulls nimittäin pyöritti peliä Condorsin alueella, kun ottelua oli jäljellä noin kolme minuuttia. Vaikka kamppailu oli tässä vaiheessa tilanteessa 4-1, pelasi sandiegolaisryhmä ilman maalivahtia.

Ja tämäpä kelpasi Gustavssonille. Hän nimittäin torjui Gullsin pyörityksen aikana yhden laukauksen, minkä jälkeen San Diegon hyökkääjä lähetti irtokiekkoon päästessään pelivälineen takaisin kohti siniviivaa.

Syöttö oli kuitenkin niin laaduton ja kova, että se livahti puolustajan ohi ja lopulta aina omaan maaliin saakka. Koska Condors-vahti oli koskenut pelivälineeseen viimeisenä, merkattiin maali hänelle.

American Hockey League

@TheAHL
GOALIE GOAL 🚨 @Condors netminder Jonas Gustavsson nets his first goal of his career. #SDvsBAK