NHL:n kurinpidon toimet eivät ole olleet viime aikoina kaikkien mieleen. Yksi kyseisistä tilanteista, josta on riittänyt polemiikkia, oli Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaisen saama kolmen ottelun mittainen pelikielto.

On täysin selvää, että Ristolainen ansaitsi tempustaan pelikieltoa (tai vähintään sanktion), vaikka tilanne olisi ollut kuinka vahinko tahansa.

Esimerkiksi jos tätä verrataan kuitenkin Pittsburgh Penguinsin Tom Sestiton saamaan neljän ottelun mittaiseen pelikieltoon, voidaan asiasta olla montaa eri mieltä. Voit katsoa tästä videon alhaalta, ja kysyä sen jälkeen itseltäsi; ”oliko näiden kahden taklauksen välinen ero ainoastaan yhden ottelun suuruinen?”

Nyt Ristolaisen joukkuekaveri, maalivahti Robin Lehner, on avannut leipäläpensä kurinpidon suuntaan. Hänen mukaansa osa joukkueista saa erityiskohtelua toisiin nähden.

Tikun nokkaan nousi tässä tapauksessa juuri Penguins, joka on ollut viime aikoina kovan kritiikin kohteena, kiitos Sestiton sekä Sidney Crosbyn.

– Tietyt joukkueet tässä liigassa saavat ehdottomasti etua. Jos paidat olisi vaihdettu toisin päin, en usko, että puhuisimme kolmen ottelun pelikiellosta, Lehner kertoi WKBW:n mukaan.