Tampa Bay Lightning on tällä kaudella ollut yllättävässä tilanteessa, sillä ennen kautta joukkuetta veikkailtiin aivan Itäisen konferenssin kärkijoukkoihin. Juuri nyt tilanne on täysin toinen, sillä joukkue taistelee ylipäätään pääsystä pudotuspeleihin.

Lightning on kärsinyt kauden aikana hurjasti loukkaantumisista, sillä esimerkiksi Steven Stamkos, Tyler Johnson sekä Anton Strålman ovat olleet kauden mittaan sivussa. Joukkue oli myyjän roolissa pelaajasiirtojen takarajalla, mutta tästä huolimatta se taistelee edelleen tiukasti pudotuspelipaikasta.

Yksi joukkueen pelaajista, joka on johdattanut joukkueen taistelua, on venäläishyökkääjä Nikita Kucherov. Kucherov on ollut tämän vuoden puolella täysin pitelemätön, mutta erityisesti viimeisen 16 ottelun aikana.

Kucherov on nimittäin iskenyt peräti 29 (17+8) tehopistettä 16 viimeiseen otteluun ja yhteensä 38 (21+17) pistettä tammikuun puolesta välistä lähtien. Pisteillään hän on NHL:n tehokkain pelaaja kyseisellä ajanjaksolla.

StatsCentre

@StatsCentre
Going back 2 months, Nikita Kucherov's been superb but especially in his last 16, as he seemingly tries to will the #Lightning into playoffs

Kucherovilla ja kumppaneilla on edessään mielenkiintoinen loppukausi, sillä Lightning majailee tällä hetkellä oman divisioonansa viidentenä, mutta vain pisteen päässä Boston Bruinsista ja samalla viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Mikäli joukkue saa vielä Stamkosin takaisin sairastuvalta, näyttää sen asetelmat entistäkin paremmalta taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista.