Vegas Golden Knightsin GM George McPhee joutuu miettimään tarkoin kesän varaustilaisuudessa, kenet hän varaa laajennusdraftissa sekä itse varsinaisessa varaustilaisuudessa.

McPheen vastuulla on kasata Vegasille kilpailukykyinen joukkue sekä varata tulevaisuuden lupauksia, jotta seura pystyy kilpailemaan NHL:ssä myös jatkossa.

McPheellä on vankka kokemus varaustilaisuuksista, sillä hän toimi aikaisemmin urallaan Washington Capitalsin GM:nä. McPheen varauksia ovat muun muassa Braden Holtby (4. kierros, 2008), John Carlson (1. kierros, 2008) ja Alex Ovechkin (1. kierros, 2004) sekä kahdeksan muuta Capitalsin tämän hetkisen kokoonpanon pelaajaa.

– Mielestäni meillä on uskomaton ryhmä kasassa. Varaushistoriamme aikaisemmassa työssäni on loistava, McPhee totesi seuran verkkosivuilla.

Vaikka McPheen rekordi on varsin vakuuttava, täytyy muistaa, että hän oli mukana yhdessä NHL:n historian surkeimmista kaupoista. Hän nimittäin kauppasi vuonna 2013 nuoren ruotsalaislupauksen, Filip Forsbergin, Nashville Predatorsiin vaihdossa tsekkihyökkääjä Martin Eratiin.

Forsberg kuuluu tällä hetkellä NHL:n eliittiin, kun taas Erat kiekkoilee kotimaassaan Tsekissä.

McPheen strategia selvillä

Golden Knights tarvitsee ilman muuta joukkueeseensa pelaaja, joka pystyy tekemään ketjukavereistaan parempia. Joukkueella on mahdollisuus napata jopa koko varaustilaisuuden ensimmäisen varaus, sillä seura lähtee arvontaan kolmannelta sijalta – muiden joukkueiden sijoituksista huolimatta.

– En tiedä, olenko koskaan pelannut varman päälle, kun olen valmistautunut varaustilaisuuteen. Yritän löytää pelaajan, joka voisi olla todellinen ratkaisija. Juuri kyseiset kaverit ovat joukkueen ydinpelaajia, joista 4-5 kappaletta on niitä, jotka voivat viedä sinut todella pitkälle.

– Niitä on vaikea löytää. Ne ovat pelaajia, joita haluaisin.