Kun NHL:n runkosarja on kääntynyt loppusuoralleen, on Toronto Maple Leafsin tulokaspelaajien erinomaisuus realisoitunut tilastojen valossa.

Uutisoimme aiemmin tänään esimerkiksi siitä, että William Nylanderin kymmenen ottelun mittainen pisteputki on nyt seurahistorian kaikkien aikojen pisin. Tämän ruotsalaisnuorukainen saavutti täyteen viime yönä.

Hänen temppunsa ei kuitenkaan suinkaan jäänyt ottelun ainoaksi seuraennätykseksi. Nimittäin kuinkas sattuikaan, vastasi myös toisesta mokomasta eräs toinen tulokashyökkääjä, joka kantaa nimeä Mitch Marner.

Hän nimittäin saalisti viime yönä tililleen yhden syöttöpisteen, minkä myötä hänen kauden tehonsa on 17+40. Otteluita nuorukainen on pelannut 68 kappaletta.

Ennen Marneria ainoastaan yksi Maple Leafsin tulokas on kerännyt ensimmäisellä kaudellaan tasan 40 syöttöpistettä. Hän on Gus Bodnar, joka kykeni temppuunsa kaudella 1943-44.

Marner on tällä hetkellä NHL:n tulokaspörssin kolmantena, heti Patrik Laineen ja Auston Matthewsin perässä. Ensimmäiseksi mainitulla on kasassaan 61, ja Matthewsilla 60 tehopistettä.