Winnipeg Jetsin Patrik Laineella on menossa hieman vaisumpi kausi, sillä hän ei ole ollut onnistunut maalinteossa kolmeen viime otteluun, kunnes putki katkesi vihdoin viime yönä Los Angeles Kingsiä vastaan.

Laine oli ennen Kings-peliä tehnyt ylipäätään kuluvan kuun yhdeksässä ottelussa ”vain” kaksi maalia.

Suomalaisnuorukainen ei ole ollut kuitenkaan huolissaan omasta pelaamisestaan, sillä hän on pyrkinyt keskittymään siihen, ettei hän ota turhia riskejä kaukalossa. Se on myös toiminut ainakin tulosten valossa, sillä Jets on voittanut viimeiset kolme otteluaan.

– Me olemme voittaneet kolme putkeen, joten se on kaikkein tärkeintä minulle. Minulla on ollut joitain hyviä maalintekopaikkoja viime peleissä, mutta en vain ole onnistunut maalaamaan. En ole kuitenkaan huolissani siitä, Laine paalutti Winnipeg Sunille Kings-ottelun alla.

– Mikäli kyseessä ei ole hyvä maalintekopaikka, en halua heittää hukkaan hyökkäyspään tilannettamme vain ampuakseni turhasta paikasta. Saatan esimerkiksi löytää hyvän syöttölinjan tai jotain muuta.

Laineen veto yksinkertaisesti scoutattu pois

Winnipegin suunnalla, ja ylipäätään NHL-piireissä, paljon keskustelua on herättänyt päävalmentaja Paul Mauricen ylivoimapeluutus. Laine on nimittäin pudotettu kakkosylivoimaan ja se on nostattanut paljon närää Jets-faneissa.

Yksi ase saattaisi kuitenkin toimia: Laineen siirtäminen pysyvästi vasemmalta oikealle, ylivoiman osalta. Tästä suomalaisnuorukaisella on myös kokemusta onnistumisten muodossa.

– Me kokeilimme sitä (paikan vaihtamista) viime vuoden pudotuspeleissä vanhan joukkueeni kanssa ja se itse asiassa tuotti pari maalia. Se ei ole siis uusi paikka minulle, mutta en ole kylläkään pelannut sillä puolella pitkään aikaan.

– Mutta eipä minulle ole juuri merkitystä, että missä pelaan, kunhan vain saan olla ylivoimalla. Valmentaja tekee ne ratkaisut parhaaksi näkemällään tavalla ja minulle sopii kaikki mahdollinen.

Yksi Laineen ongelmista viime aikoina on ollutkin se, että vastustajat ovat alkaneet lukea hänen one-timerit pois vasemmalta puolen; toisin sanoen scouttaustyötä on tehty suomalaisen varalle ja tarkasti.

– En ole kyennyt käyttämään vetoani niin paljon vasemmalta puolen kuin aiemmin. Nyt yritän päästä enemmän kiekkoon kiinni ja laukomaan sitä maalille toivoen, että tekisimme pari maalia sillä kaavalla.

Kuten siis todettua, Mauricen päätökset ovat herättäneet ihmetystä ylivoiman osalta, mutta häneltä löytyy varsin pätevät perusteet tekemiinsä ratkaisuihin.

– Ykkösylivoima (nykyinen) pyörittää peliä oikealta puolen ja Laine ei halua olla sellaisessa ylivoimakoostumuksessa, joka pelaa siltä puolelta. Lisäksi se ykköskoostumus on tällä hetkellä melkoisessa vireessä.

Toisaalta Kings-ottelun jälkeen siirtoa oikealle puolelle tuskin tarvitsee miettiä, sillä hän iski maalinsa nimenomaan ylivoimalla ja tutulta vasemmalta puolen, vaikkakin melkoisella onnenkantamoisella.