Florida Panthers joutui viime kesällä vaikeaan tilanteeseen, sillä seuralla oli palkkakaton kanssa pieniä ongelmia. Se ratkaisi asian kauppaamalla Dave Bollandin, ja erityisesti hänen sopimuksensa, sekä Lawson Crousen Arizona Coyotesiin.

Kauppaa pidettiin Panthersin kannalta hankalana, sillä seura sai kaupan ansiosta tilaa palkkakattoon, ja sitä kautta mahdollisuuden pelaajahankintoihin, mutta joutui samalla luopumaan Crousen tasoisesta lupauksesta. Crouse varattiin Panthersin toimesta ensimmäisellä kierroksella vuonna 2015, numerolla 11.

Joukkueet kohtasivat toisensa viime yönä Floridassa, ja Panthersin päävalmentaja Tom Rowe pääsi seuraamaan aitopaikalta Crousen otteita Coyotes-paidassa. Rowe toimi Crousen kauppaamisen aikana Panthersin vara-GM:n tehtävissä, ja oli näin päättämässä Bollandin sekä Crousen siirroista.

Rowe kommentoikin Miami Heraldin haastattelussa Crousen kauppaamista viime kesänä.

– Meitä kritisoitiin, kun annoimme nuoren lupauksen pois, mutta meidän oli pakko tehdä se. Se (Bollandin) sopimus kuristi meitä, palkkakatto oli mielessä…, Rowe totesi lehdelle.

– Kun kauppasimme hänet (Crousen), kykyjenetsijämme olivat raivoissaan. En aio valehdella. Mutta meidän oli pakko tehdä jotain, ja se jotain oli kaupata Lawson pois. Olen varma, että vielä tänäkin päivänä hän on katkera siitä.