Josh Ho-Sang on tällä kaudella kohahduttanut kiekkopiirejä, sillä hän pelaa New York Islandersissa numerolla 66. Sinällään tilanteessa ei ole mitään erikoista, koska pelinumeroa ei ole jäädytetty, joten silloin sitä voi käyttää kuka vaan.

Numero sattuu vain olemaan yhden kaikkien aikojen parhaan pelaajan, Mario Lemieux’n, aktiiviuran aikana käyttämä numero. Moni NHL-piireissä onkin suuttunut Ho-Sangille siitä, että hän käyttää kyseistä numeroa.

Lemieux itse ei ole asiasta ottanut sen suurempaa murhetta, sillä hänen mielestään pelaajalla on oikeus valita mieleisensä pelinumero.

– Olen sujut sen asian kanssa. Se on vain numero. Numerot 4 ja 9 ovat olleet legendaaristen pelaajien käytössä (Bobby Orr ja Gordie Howe), eikä niitä ole jäädytetty ikuisiksi ajoiksi. Pelaajat voivat valita sen numeron, jonka haluavat, Lemieux totesi Pittsburgh Post-Gazettelle.

”Kunnianosoitus hienolle pelaajalle”

Ho-Sang käytti numeroa 66 jo juniorivuosinaan, eikä ole näin nähnyt syytä muuttaa pelinumeroaan. Numeron käyttäminen on Islanders-lupauksen mielestä vain kunnianosoitus Lemieux’lle.

– Se on kunnioitusta ja luulen, että yhä useampi ihminen muistaa hänet (Lemieux’n) nyt, koska kaikki huutavat minulle, että käytän kyseistä numeroa, Ho-Sang totesi Newsdaylle aiemmin tässä kuussa.

– En ole suinkaan yrittänyt olla parempi tai yrittänyt todistaa mitään. Minulle se on vain kunnianosoitus hienolle pelaajalle. Jos hän soittaisi ja pyytäisi minua olla käyttämättä sitä, ilman muuta harkitsisin asiaa, mutta en ole saanut puheluja enkä mitään muutakaan.