NHL on asettanut Rasmus Ristolaisen kolmen ottelun mittaiseen pelikieltoon Pittsburgh Penguinsia vastaan pelatun ottelun tapahtumista.

Ottelun avauserässä, kun pelikellossa oli vasta vajaa yhdeksän minuuttia, Ristolainen lähti selkä edellä taklaamaan vastaan luistellutta Jake Guentzelia. Penguins-peluri tuli kiekottomana, hyvin matalassa asennossa ja katse taaksepäin kohti Ristolaista ja osui suoraan tätä takamukseen/selkään.

Guentzel kärsi tilanteessa aivotärähdyksen ja hän sai verta vuotavan haavan kasvoihinsa törmäyksen seurauksena. Ristolainen lensi ottelussa välittömästi suihkuun tilanteen jälkeen.

– Yritin taklata häntä. Loppujen lopuksi kiekko ei kuitenkaan päätynyt hänelle, joten se oli valitettavaa ja harmillista, että hän loukkaantui, Ristolainen avasi tilannetta Buffalo Newsille ennen NHL:n kuulemista.

– Sillä hetkellä en odottanut lentäväni suihkuun, mutta myöhemmin tajusin, ettei hänellä ollut kiekkoa. Hän ei koskaan saanut sitä, koska pelaajamme katkaisi tilanteen ja hän loukkaantui. En tiedä, mitkä ovat säännöt, mutta luultavasti se (ottelurangaistus) oli oikea päätös. En ole tietoinen, että miten sääntö menee.

Tämän jälkeen Ristolainen jatkoi vielä tilanteen avaamista.

– En käyttänyt siinä kyynärpäätä, koska käänsin selkäni ja hain lonkkataklausta. En tiedä, ehkä hän ei ollut valmis vastaanottamaan sitä.

– Kuten sanoin, en halua vahingoittaa ketään, joten on todella harmillista, että hän loukkaantui.

Ristolaiselle tilanne on täysin uusi hänen pelaajaurallaan. Vaikka hän pelaakin kovaa, ei hän missään nimessä ole koskaan ollut, eikä ole edelleenkään, mikään ”sikailija”. Hän ei osannutkaan täysin odottaa sitä, että hän joutuisi kurinpitäjän kuultavaksi.

– En ole ollut tällaisessa tilanteessa aiemmin, joten kaikki tämä on täysin uutta minulle.

Pelikieltonsa seurauksena Ristolainen menettää tuloistaan 90 000 dollaria, ja koska Sabresin ottelutahti aivan lähitulevaisuudessa on varsin maltillinen, nähdään suomalaispuolustaja kaukalossa seuraavan kerran vasta huhtikuun puolella.