Josko se sitten olisi siinä, nimittäin Toronto Maple Leafsin korpivaellus? Seura otti esimerkiksi viime yönä komean voiton Columbus Blue Jacketsistä, jonka se kaatoi lukemin 5-2.

Tämä tarkoitti taasen samalla sitä, että se tiputti Boston Bruinsin Itäisen konferenssin villi kortti -paikalle, noustessaan itse Atlantin divisioonan kolmossijalle. Joukkueiden välillä on ainoastaan yksi piste, mutta Maple Leafs on pelannut ottelun vähemmän.

Bruinsin oltavat ovatkin nyt tukalat, sillä takana hengittävä New York Islanders on ainoastaan kahden pisteen päässä, vaikka se on pelannut ottelun bostonilaisseuraa vähemmän.

Nazem Kadri ja Auston Matthews tekivät seurahistoriaa

Viime yön kamppailun kolmannessa erässä, kun tilanne oli vielä 3-2, iski Maple Leafsin Nazem Kadri joukkueelleen tärkeän osuman. Sen myötä torontolaiset karkasivat ottelussa kahden maalin johtoon.

Maali oli Kadrin kauden 30., mikä on samalla hänen koko NHL-uransa paras lukema. Ennen tätä kautta kanadalaishyökkääjä oli tehnyt maailman parhaassa kiekkoliigassa parhaimmillaan 20 täysosumaa kauteen.

Kadrin maali tarkoitti samalla myös sitä, että Maple Leafsin riveissä pelaa tällä hetkellä kaksi sentteriä, jotka ovat tehneet molemmat vähintään 30 maalia yhteen kauteen.

Joillekin joukkueille tilanne on lähes arkipäivää, mutta Torontossa vastaavaa ei ole nähty jopa 36 vuoteen.