Vancouver Canucksissa ensimmäisen täyden kautensa pelanneelle Markus Granlundille kausi 2016-17 oli todellinen läpimurto NHL-tasolle.

Hän oli toki pelannut jo Calgary Flamesissa parhaimmillaan 48 runkosarjaottelua, mikä tapahtui kauden 2014-15 aikana, mutta sitten taas viime kausi oli ollut hiljaisempi.

Kuluvalla kaudella nuorempi Granlund kuitenkin nousi Vancouverissa vakirooliin, vieläpä joukkueensa kolmessa kärkikentällisessä; ilman sikotautia ja yms. sairasteluja hän olisikin pelannut täyden runkosarjan Canucksin paidassa.

Lopulta pelit jäivät kuitenkin 69 otteluun ja niissä syntyneisiin tehopisteisiin 19+13. Kausi jatkuu edelleen, mutta Granlundin osalta se on jo ohitse, sillä se päättyi leikkauspöydälle rannevamman vuoksi.

Vancouverista asiaa kommentoitiin toteamalla Granlundin olevan valmis tulevaan kauteen, kun hän pääsee jo hieman aiemmin leikattavaksi, mutta seurasta jätettiin kertomatta yksi fanien näkökulmasta mielenkiintoinen seikka: 23-vuotias suomalaishyökkääjä pelasi lähes koko runkosarjan pahasta rannevammasta kärsien.

Vancouverilaislehti The Provincen toimittaja Ben Kuzma kertoi asiasta artikkelissaan jo pari päivää sitten. Pari päivää myöhemmin suomalaistoimittaja Tommi Seppälä kertoi Twitter-tilillään Granlundin paljastaneen hänelle kärsineensä pahasta nivelsidevammasta ranteessaan. Samalla vahvistui, että vamma syntyi jo 25. lokakuuta pelatussa ottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

”Ainakin kaaduit taistellen”

Kuvaavaa Granlundin sisukkuudelle, josta häntä myös kiitellään Vancouverissa, on se tosiasia, että hänen joukkuekaverinsa Erik Gudbranson kärsi samankaltaisen vamman kuluvan kauden aikana ja hänen pelinsä jäivät 30 otteluun. Hän siis pelasi yli puolet Granlundia vähemmän.

– Hän on ollut iso osa joukkuettamme tänä vuonna ja hänellä oli todella vaikuttava kausi, niin ikään ihmisten huulille kuluvan kauden aikana noussut Bo Horvat hehkuttaa joukkuekaveriaan.

– Hän on kärsinyt rannevammasta käytännössä ottaen koko kauden – itse asiassa jo parin viime vuoden ajan – ja on todella vaikuttavaa, että hän on kyennyt pelaamaan siitä huolimatta.

Kauden viimeisessä pelissään Granlund laukoi huimat kymmenen kertaa, hakien samalla myös kauden 20:ttä runkosarjamaalia. Tästä Horvat vetikin hyvää huumoria.

– Puhuin hänelle sen pelin jälkeen ja sanoin: ”Ainakin kaaduit taistellen”. Hänellä oli tuollaiset laukaisumäärät hakiessaan sitä 20. osumaa ja tuon enempää ei voi pyytää, Horvat päättää.