Washington Capitals kohtasi viime yönä Itäisen konferenssin huippuottelussa Columbus Blue Jacketsin.

Kyseessä olo ”tuikitavallinen” runkosarjaottelu, paitsi että panokset olivat tällä kertaa todella kovat. Kamppailu oli nimittäin molemmille joukkueille tärkeä Metropolien divisioonan voiton kannalta.

Lopulta kaukalosta poistui voittajana kotijoukkue Capitals, joka ratkaisi voiton vasta voittolaukauskilpailussa. Varsinaisella peliajalla maaleista vastasivat vieraiden Seth Jones ja isäntien Dmitry Orlov. Molemmat maalit syntyivät päätöserässä. Voittolaukauksilla ainoa onnistuja oli puolestaan isäntien TJ Oshie, joten pisteet jäivät näin ollen pääkaupunkiin.

Capitals nousi voitollaan 104 pisteeseen, kun taasen Blue Jacketsin saldo on tasan 101. Panoksena oli siis hyvinkin pitkälti divisioonavoitto, joka tuo ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle huomattavasti helpomman vastuksen. Toisaalta pelejä on edelleen jäljellä ja kolmen pisteen ero ei ole mikään mahdoton kirittävä.

Alexander Ovechkin kunnioittaa kotimaataan

Capitalsin Alexander Ovechkin veti yön ottelun alkulämmöt todella tyylikkäillä luistimilla, kun hän vetäisee jalkaansa kustomoidut Bauerin ”putket”.

Luistimista erikoisen tekee se, että niiden kylkeen on laitettu valokuvat sekä hänen synnyinkaupungistaan, Moskovasta, sekä nykyisestä asuinpaikasta, Washington D.C:stä.

Peliin asti kyseiset luistimet eivät kuitenkaan selvinneet, vaan itse otteluun ”Ovie” veti jalkaansa omat hokkarinsa. Luistimista tuleva tuotto menee lyhentämättömänä American Special Hockey Associationille.

Mikäli lompakon pohjalta sattuu löytymään jotain muutakin pölyä, niin täältä pääset huutamaan. Huutoaika päättyy Suomen aikaa 26.3., kello 03:45.

EDIT [24.03.2017, 06:52]: Jutun tekstiä muokattu ottelun päätyttyä.