New York Rangersissa etenkin kauden jälkimmäisellä puoliskolla varsin vähälle vastuulle jäänyt Antti Raanta heitettiin suoraan kovimpaan kiirastuleen, kun ykkösvahti Henrik Lundqvist loukkaantui.

Lundqvist olisi kyennyt palata jo viime yön 2-3-tappioon päättyneessä ottelussa paikallisvastustaja New York Islandersia vastaan, mutta maalivahtivalmentaja muun valmennusjohdon kera päätti, että pari vapaapäivää lisää ei olisi pahitteeksi.

Niinpä joukkueen maalille luisteli jo kahdeksannessa perättäisessä ottelussa Raanta. Hänestä ei ollut pysäyttämään 28 kiekkoa häntä kohti laukonutta Islandersia, kun vieraat karkasivat päätöserässä Nikolai Kuleminin ja Andrew Laddin ylivoimaosumilla 3-2-vierasvoittoon. Aiemmin hänet oli ohittanut toisessa erässä Anders Lee, kun taas Rangersin maaleista vastasivat ylivoimalla osunut Mats Zuccarello sekä Rick Nash.

Mutta niin tai näin, Raanta ansaitsee kahdeksan perättäisen ottelun pätkästään eittämättä puhtaat paperit. Toki voittosarake, joka oli 3-3-2, olisi voinut olla parempi, mutta siihen vaaditaan enemmän itse joukkueelta. Ja Raanta toden totta antoi jokaisessa ottelussaan joukkueelleen mahdollisuudet voittoon: hänen torjuntaprosentti näissä peleissä oli nimittäin 91,70.

Neljä ottelua enemmän kuin koko alkuvuoden aikana

27-vuotiaan suomalaisvahdin onnistumista korostaa myös se, että hän oli tammi- ja helmikuun aikana pelannut ainoastaan neljä ottelua ja nyt hänelle kirjattiin kahdeksan ottelua hieman yli kahden viikon sisään. Se vaatii kakkosvahdilta paljon, sillä pelejä on lähestulkoon joka toinen päivä ja tällaista ottelurumbaa, kun ei ole tullut useampaan kauteen.

Kaiken kukkuraksi hän nappasi voitot Läntisen konferenssin ehdottomaan kärkeen lukeutuvasta Minnesota Wildista, hän nollasi kaikkensa peliin pudotuspelipaikan eteen laittaneen Tampa Bay Lightningin, ottelun päättyessä jatkoajalla 1-0, ja puolestaan Detroit Red Wingsiä vastaan Raanta torjui 4-1-voiton.

Lisäksi hän torjui joukkueelleen sekä Florida Panthersia että New Jersey Devilsiä vastaan ja eritoten Panthersia vastaan hän antautui rankkareilla vain ylivoimaisen suorituksen taikoneen Aleksander Barkovin edessä.

Lundqvistin palatessa takaisin kaukaloon nokkimisjärjestys palaa kuitenkin ennalleen: ruotsalaisvahti on ykkönen, Raanta kakkonen.