Pittsburgh Penguinsin kapteeni Sidney Crosby oli mukana sekä hyvässä että pahassa, kun hänen joukkueensa haki vieraspisteet Buffalo Sabresilta lukemin 3-1.

Crosby näytti ottelussa jälleen kerran parasta osaamistaan ja tämä tapahtui avauserän lopulla, kun pennsylvanialaisjoukkue pelasi ylivoimaa. Kanadalaissentteri purjehti nimittäin koko Sabres-miehistön läpi ja viimeisteli täysin käsittämättömästi yhdellä kädellä rystymaalin, joka painui kaiken kukkuraksi ylänurkkaan.

Jos joku on joskus ihmetellyt, miksi Crosby-faneja lukuun ottamatta kovinkaan moni ei arvosta Crosbya kovinkaan korkealle, vaikka todellinen supertähti onkin kyseessä, se johtuu tällaisista tempuista.

Aivis Kalniņš

@aiviskalnins
Sidney Crosby ladies and gents.

Kuvassa Crosbyn sikamaisen lyönnin – suoraan kulkusille – kohteeksi joutuu Sabres-hyökkääjä Ryan O’Reilly.

Tilanne on varmasti jälleen omiaan virittämään jo entuudestaan kuumana käynyttä keskustelua NHL:n kurinpitopäätöksistä, sillä tämä voidaan nähdä pelkkänä vastustajan vahingoittamisyrityksenä.

NHL:llä on kuitenkin tapana, ikävä kyllä, kohdella tähtipelaajiaan silkkihansikkain, mitä tulee kurinpidollisiin päätöksiin. Todennäköisesti Crosby tuleekin selviämään törkeästä tempustaan, kuin koira veräjästä.

Tunteet kävivät Sabresin ja Penguinsin välisessä ottelussa jo alusta alkaen kuumina, kun isäntien suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen passitettiin avauserässä suihkuun.