Boston Bruins on romahtanut kahtena viime keväänä NHL:n runkosarjan lopulla niin pahasti, että se on jäänyt lopulta pudotuspelien ulkopuolelle.

Kun Bruins irtisanoi pitkäaikaisen päävalmentajansa Claude Julienin, joka päätyi hyvin nopeassa tahdissa seuran verivihollisena tunnetun Montreal Canadiensin riveihin, uskottiin viime vuosien romahdusten olleen vain paha muisto menneestä.

Päävalmentajaksi nostettu Bruce Cassidy sai nimittäin Bruinsin lentoon: joukkue voitti neljä ensimmäistä otteluaan uuden päävalmentajansa alaisuudessa ja ensimmäisten 15 ottelun jälkeen voittosarake näytti lukemaa 12-3-0.

Tilanne ei näytä missään nimessä vieläkään huonolta, sillä nyt tuo saldo on 12-6-0, mutta huolta aiheuttaa monissa se, että tässä vaiheessa kautta Bruins on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa. Toisin sanoen, nyt pelataan kauden kriittisimpiä otteluita, jotka määrittävät pudotuspelijoukkueet, ja Bruins on hyytymässä aivan kuten aiempina vuosina.

Joukkueen sisällä samanlaista sulamista ei kuitenkaan murehdita ainakaan, mikäli puolustaja Torey Krugia on uskominen.

– En ole ajatellut koko asiaa, enkä ole puhunut koko asiasta. Tänä vuonna fiilis on ihan erilainen. Mitään romahtamista ei tule tapahtumaan tänä vuonna. Kaikkien jätkien, jotka ovat kokeneet sen, on tehtävä yksinkertaisesti työnsä. Ei sellaista (sulaminen) vaihtoehtoa ole edes olemassa, Krug paaluttaa CSN New Englandille.

Huoli ei ole kuitenkaan mitenkään tuulesta temmattua. Näistä kolmesta perättäisestä tappiosta kaksi on tullut Toronto Maple Leafsia ja Ottawa Senatorsia vastaan – siis joukkueita, jotka taistelevat samoista paikoista pudotuspelien ja Atlantin divisioonan sijoitusten suhteen.

Toisaalta taas Bruins oli ottelussa Senatorsia vastaan hyvä; se vain törmäsi maalivahti Craig Andersoniin, ei siis Senators-valmentaja Guy Boucherin keskialueen trap-pelaamiseen. Sinällään siis menestys ei ole kiinni mistään pelitavallisesta ongelmasta, mutta jos tappiot tästä huolimatta jatkuvat, joutuu joukkue alkaa katsoa enemmän alas- kuin ylöspäin.

Vastauksia kaikkeen edellä olevaan saadaan kuitenkin erittäin nopeasti, sillä Bruins kohtaa tulevan viikonlopun aikana sekä Tampa Bay Lightningin että New York Islandersin, siis kaksi joukkuetta, jotka kyttäävät mahdollisuutta nousta pudotuspelijunaan takaa-ajomatkalta.