Rasmus Ristolainen joutuu Pittsburgh Penguinsin Jake Guentzeliin kohdistamansa taklauksen myötä NHL:n kurinpitäjän kuultajaksi.

Sportsnet tietää kertoa kurinpitäjän kuulevan suomalaispuolustajaa torstaina ja sen seurauksena määritellään, että minkä mittainen pelikielto Ristolaiselle tullaan ojentamaan. Tässä kohtaa Ristolaisen selviäminen ilman pelikieltoa näyttää nimittäin mahdottomalta.

22-vuotiaan suomalaisen tilannetta parantaa toki se, että häntä ei missään nimessä tunneta ”sikailevana” pelaajana, vaan hänen saldonsa on puhdas, mitä tulee koko NHL-uraan ennen tätä valitettavaa tapahtumaa.

Toisaalta taas niin sanotusti heikentävä tekijä on se, että Guentzel koki tilanteessa aivotärähdyksen.

Ristolaista odottanee mitä todennäköisimmin vähintään kahden ottelun pelikielto, jollainen Philadelphia Flyersin Brandon Manningille tuomittiin niin ikään Guentzeliin kohdistuneesta taklauksesta.

Oikeastaan sen, että tuleeko Ristolaisen pelikielto olemaan pidempi vai saman mittainen kuin Manningilla, määrittää koko tilanteen tulkinta. Monet ovat ennakoineet, että pelikiellosta tulee pidempi, koska kiekko ei ollut enää hetkeen aikaan Guentzelin hallussa.

Toisaalta näin oli myös Manningin tilanteessa, joten kaksi ottelua saattaa olla riittävän mittainen tuomio, siis kurinpitäjän nykytoimintaan pohjaten.

Ristolaisen menetys tulee satuttamaan Sabresia, sillä sen alakerrasta olivat loukkaantumisten vuoksi jo viime ottelussa Dmitry Kulikov, Cody Franson, Justin Falk ja Taylor Fedun. Todellisena työjuhtana tunnetun Ristolaisen oltua lähes koko Penguins-ottelun poissa, kirjattiin Zach Bogosianille hänen NHL-uransa ennätysminuutit 33:29.