Buffalo Sabres on potentiaalinen nuori joukkue, joka ei ole kuitenkaan onnistunut vielä nousemaan pohjalta ylös.

Syitä tähän on varmasti monia, vaikkakin esimerkiksi tälle kaudelle se onnistui vahvistamaan rivejään Kyle Okposolla. Joten Suomeksi sanottuna: paperilla joukkue vaikuttaa jo siltä, että nousu olisi hyvinkin mahdollista aloittaa.

Nyt Buffalo Newsin kiekkotoimittaja Mike Harrington kertoi tilanteeseen liittyen mielenkiintoista tietoa siitä, minkälaiset välit osalla pelaajista on päävalmentajana toimivan Dan Bylsman kanssa.

– Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö joillakin pelaajilla ja Dan Bylsmalla olisi rikkonaiset välit keskenään. Ei ole kysymystäkään siitä, etteivätkö jotkin pelaajat haluaisi seuraavalle kaudelle uuden valmentajan, Harrington kertoi.

– Meille on kerrottu pelaajien toimesta lukemattomia kertoja – juuri otteluiden jälkeen – että ”asiat muuttuivat siksi, koska muutimme itse tekemistämme. Lopetimme sen murehtimisen, missä meidän pitäisi olla kaukalossa.” Ja tämä on se syytös, jonka Bylsma on saanut. Pelaajat haluavat pelata vapaasti.

Yksi kyseisistä pelaajista Jack Eichel?

Harringtonin mukaan Sabresin tulevaisuuden kirkkain ase, Jack Eichel, on myös tyytymätön päävalmentajana jatkuvaan ohjeistukseen.

Toimittaja kertoikin, että Eichelin loistava vire juontuisi siitä, että hän on alkanut pelaamaan yhä enemmän ja enemmän ”luomukiekkoa” valmentajan pelikirjan sijaan.

– Hän on pelannut valmentajan käskyjä vastaan, ja hän on ollut loistava viimeisen muutaman kuukauden ajan.