Florida Panthersin ja Carolina Hurricanesin välisessä viime kohtaamisessakin nähtiin reippaasti suomalaisonnistujia.

Samalla linjalla jatkettiin myös tässä ottelussa, heti alusta alkaen, sillä vain reippaan viiden minuutin pelaamisen jälkeen jo kolme suomalaista oli tehopisteillä.

Maalinteon avasi ajassa 1:35 isäntien Aleksander Barkov, joka ohjasi Jason Demersin laukauksen Cam Wardin selän taakse. Toisena syöttäjänä maalissa toimi Jaromir Jagr.

Ajassa 5:09 vieraiden Teuvo Teräväinen toi kuitenkin joukkueensa tasoihin, kun hän osui ylivoimalla Jordan Staalin ja Sebastian Ahon esityöstä. Itse asiassa maali syntyi Staalin ohilaukauksen ansiosta, sillä sen jälkeen hän ohitti Panthers-maalilla kauden ensimmäistä NHL-ottelua pelanneen Reto Berran lähes nollakulmasta.

Vajaa seitsemän minuuttia myöhemmin Reilly Smith vei isännät jälleen johtoon. Tällä kertaa suomalaispelureista pisteille pääsi, ykkössyöttäjän roolissa, Jussi Jokinen, joten osuman myötä kaikki suomalaiset olivat pisteillä.

Ajassa 12:47 Justin Faulk lähti ’Canesin puolelta kaksiminuuttiselle. Panthersista ei ollut kuitenkaan hyödyntämään ylivoimaansa – itse asiassa päinvastoin, sillä Aho tasoitti ottelun alivoimalla, upean harhautuksensa ja Elias Lindholmin upean syötön myötä.

x - Carolina Hurricanes

@Canes
[HIGHLIGHT] @SebastianAho dekes, then scores a SHG five-hole. #Redvolution #CARvsFLA

Toiseen erään lähdettiin 2-2-lukemissa, mutta lukemat eivät pysyneet kovinkaan pitkään ennallaan. Panthersin Keith Yandle pysäytti pelikellot jo aikaan 21:14, kun hän osui toiset syöttöpisteet tililleen keränneiden Demersin ja Jagrin syötöistä.

Tästä ehti kulua kuitenkin vain 27 sekuntia, kun Jeff Skinner tasoitti ottelun.

Skinnerin osuman jälkeen maalikarkelot kuitenkin tyrehtyivät ja lopulta ottelussa nähtiin enää yksi maali. Tästä vastasi Hurricanesin Derek Ryan, joka viimeisteli ottelun voittomaalin ajassa 56:05.

Tappio oli todella karvas Panthersin, jonka pudotuspeliunelma vaikeutui vain entisestään.