Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosby on kiistatta yksi maailman parhaita jääkiekkoilijoita. Moni on jopa sitä mieltä, että hän on kaikista paras, eikä ole todellakaan väärin sanoa näin.

Viime yönä Crosby näytti jälleen sen, miksi hän on lajitaidollisesti yksi parhaista. Hän seilasi yksin koko Buffalo Sabresin puolustuksen ja laittoi kiekon tämän jälkeen yhden käden(!) rystyllä ohi Robin Lehnerin.

Aivis Kalniņš

@aiviskalnins
He needed only one had.

Crosby onkin tällä hetkellä NHL:n pistepörssin toisena, heti Connor McDavidin perässä. Crosbylla on kasassa 81 (41+40) tehopistettä 66 ottelusta, kun McDavidin saldo 72 kamppailusta on 25+57 (82).

Rottailua ja filmaamista

Mutta sitten on olemassa myös se toinen puoli, josta saatiin myöskin viitteitä viime yönä: Crosby ei ole aina kaikista herrasmiesmäisin pelaaja. Eikä siinäkään vielä mitään, mutta kanadalaishyökkääjän temput ovat yleensä hyvin rottamaisia.

Esimerkiksi viime yönä hän tarjosi perinteikkään ”munakoukun” Sabres-hyökkääjä Ryan O’Reillylle, ja selvisi tästä ilman sanktiota. Saatan toki olla vanhanaikainen tai sitten päässäni on kukkahattu, mutta itse en juurikaan arvoista tällaisia temppuja:

Aivis Kalniņš

@aiviskalnins
Sidney Crosby ladies and gents.

Toisella kertaa Crosby ei ollutkaan enää yksinään syypää, mutta hän syyllistyi kuitenkin toiseen perisyntiinsä: filmaamiseen. Olkoonkin, että kanadalaistähti on rauhoittunut todella paljon hyppyjensä suhteen.

Mutta minkäs sitä mies luonnolleen voi. Kun paikka tulee, miksi sitä ei voisi käyttää. Tältä se ainakin vaikutti videon perusteella.

Aivis Kalniņš

@aiviskalnins
Double minor for Kane, but THAT ACTING tho. Crosby has been on point today.

Kyllä, Evander Kanen maila kolahtaa Crosbya naamaan, mutta tuo kuoleva joutsen. Ah, kuinka komea.

Sanottakoon tähän loppuun, ilman minkäänlaista kiertelyä, että en arvosta Crosbyssa tätä puolta. En arvosta sitten tippaakaan.