NHL ja olympialaiset. Ah, mikä yhtälö. Liiga ei halua päästää pelaajia olympialaisiin, kun taasen pelaajat ovat lähdössä Etelä-Koreaan enemmän, kuin mielellään.

Asiasta saa toki olla montaa eri mieltä, mutta ainakin pelaajilla puheet ovat olleet hyvin samankaltaisia kerta toisensa jälkeen: mukaan halutaan, hinnalla millä hyvänsä.

Viimeisimpänä sanaisen arkkunsa avasi Boston Bruinsin puolustaja Zdeno Chara.

– Aina kun asiaan tulee joitakin esteitä, se näyttää pahalta lajin ja päättäjien kannalta, Chara tuskasteli ESPN:n Pierre LeBrunin mukaan.

– Me olemme nyt siinä pisteessä, että ihmisten on istuttava saman pöydän ääreen ja löydettävä ratkaisu. Etenkin sen sijaan, että ihmiset ottavat joka kerta puolustuskannan ja keksivät syitä olla keksimättä varsinaista ratkaisua.

Chara jaksaa vielä uskoa siihen, että NHL-pelaajat saavat osallistua tulevan vuoden olympialaisiin.

– Näin toivon, että tulee tapahtumaan ja uskon siihen, että se vielä tapahtuu. Asiat tulevat loksahtamaan paikoilleen olympialaisten suhteen ja lajin historia saa jatkoa; maailman parhaat pelaajat pääsevät vielä edustamaan maitaan olympialaisiin.

Slovakkijätti on myös sitä mieltä, että olympialaiset ovat täysin ainutlaatuinen ympäristö, sillä mukana ovat kaikki parhaat lajissa, kuin lajissa. Miksi ei sitten jääkiekossa?

– Luulen, että kaikki pelaajat haluavat osallistua olympialaisiin. Se on maailman yksi suurimmista näyttämöistä kenelle tahansa urheilijalle, jotka haluavat kisata keskenään. Se tekee tästä poikkeuksellisen, kun paikalla ovat kaikki parhaat kilpailemassa keskenään.