Pohjoisamerikkalainen urheilusivusto Fansided uskaltaa olla rohkeasti eri mieltä, mitä tulee NHL:n tämän kauden tulokaspalkintoon, Calder Trophyyn.

Siinä missä moni uskoo tämän olevan kilpailu Patrik Laineen, Auston Matthewsin sekä Mitch Marnerin kesken, ehdottaa Fansided palkinnonsaajaksi Columbus Blue Jacketsin puolustaja Zach Werenskiä.

Ja pakko myöntää; ei sivustolla mitään puuta heinää puhuta. Laine on pelannut tällä kaudella 64 ottelua, joissa hän on tehnyt 33 maalia ja yhteensä 60 tehopistettä. Matthewsin tehot ovat 32+25 (71 ottelua) ja Marnerin 17+39 (66 ottelua).

Viiden parhaan joukkoon mahtuu vielä yksi Toronto Maple Leafsin pelaaja, William Nylander (19+33), sekä Calgary Flamesin Matthew Tkachuk (13+33).

Sitten on Werenskin vuoro. Hän on tehnyt tämän kauden 71 kamppailuun 11 maalia ja yhteensä 46 tehopistettä. Hän kuitenkin eroaa kärkiviisikosta siinä, että hän on joukkion ainoa puolustaja.

Ja jos teet puolustajana 46 tehopistettä, voidaan puhua kovasta tekijästä. Tässä tapauksessa on vielä otettava huomioon, että Werenski on 19-vuotias nuorukainen, joka pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan ammattilaiskaukaloissa.

Kasvanut nopeasti johtajaksi

Werenski on noussut Blue Jacketsissä todella nopealla aikataululla kenties seuran tärkeimmäksi puolustajaksi. Hän kerää illassa noin 21 minuuttia peliaikaa per ottelu, mikä on tulokkaiden viidenneksi kovin määrä.

Sen lisäksi, että Werenski on noussut kenties Blue Jacketsin parhaaksi puolustajaksi, on joukkue aloittanut samalla nousunsa kohti NHL:n ehdotonta kärkeä. Se esimerkiksi saavutti juuri 100 pisteen maagisen rajan ja se on yksi kolmesta pudotuspelipaikan varmistaneesta joukkueesta.

– Kun katson tämän pojan pelaavan, näen miten henkisesti vahva hän on. En tiedä onko hänessä mitään sellaista, mitä hän ei voisi tehdä, Blue Jacketsin päävalmentajana toimiva John Tortorella ylisti.

Vuoden tulokas

Werenski on jäänyt muihin tulokaspelaajiin verrattuna pahasti varjoon, aivan kuten Carolina Hurricanesin Sebastian Aho.

Molemmat heistä ovat pelanneet uskomattomat tulokaskaudet, mutta suurimmat otsikot käsittelevät jatkuvasti joko Lainetta tai Matthewsia.

Se ei kuitenkaan saa olla esteenä tulokaspalkinnon saannin suhteen. Fansidedin toimittaja Trin Potratz on sitä mieltä, että Werenskin erinomainen kausi ja kypsyys olisi palkittava kunnolla.

Toimittaja nimittäin ehdottaa, että tulokaspalkinto jaettaisiin juuri Werenskille. Potratzin listalla toisena olisi Laine ja kolmantena Matthews.