Viime perjantaina nähtiin yksi kauden hienoimmista suomalaissuorituksista, kun Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen narutti Anaheim Ducksin maalivahtina toimineen Jonathan Bernierin voittolaukauskilpailussa.

Jokainen on varmasti jo kyseisen maalin nähnyt, mutta tässä vielä nopea kertaus viime perjantailta:

Brady Trettenero

@BradyTrett
Rasmus Ristolainen in the 9th round of the shootout. Are you kidding?

Ristolainen pääsi yrittämään maalintekoa siitä syystä, että voittolaukauskilpailu oli venynyt jo yhdeksännelle kierrokselle saakka.

– Me etenimme kisassa siihen pisteeseen, että myös puolustajat pääsivät laukomaan. Hänen (Ristolaisen) taitotaso on sitä luokkaa, että hän voi astua esiin ja loihtia jotakin hienoa. Mutta että tuollainen liike? En nähnyt sen tulevan, mutta ei myöskään kukaan muu, Ristolaisen joukkuekaveri Josh Gorges sanaili Buffalo Newsin mukaan.

Piti lupauksestaan kiinni

Paitsi, että osalla saattoi olla jotakin vihiä suomalaisen tulevasta yrityksestä. Ristolainen nimittäin osallistui kesällä suositun NHL WAM: Summer Camp Vol. 2 kuvauksiin, jossa yhtenä osiona oli juuri rangaistuslaukauskilpailu.

Ristolainen teki tuolloin saman tempun, kuin viime perjantaina Ducksia vastaan. Hän myös uhosi samalla tekevänsä vastaavanlaisen rankkarin, jos hän tulee vain saamaan tähän mahdollisuuden.

Juho Manninen

@Manninen7
Rasmus Ristolainen is a man of his word💪 @rasmrist55 @BuffaloSabres #shootout #nhl #nhlfi #nhlwam #buffalosabres

Buffalo News oli tilanteessa valppaana ja kyseli Ristolaiselta tarkennusta kyseiseen lupaukseen. Suomalaispakki oli unohtanut tämän täysin.

– Se on ikäänkuin TV-ohjelma mitä teimme Suomessa ja unohdin tuon kokonaan. Näin sen eilen aamulla ja se oli todella hauska, Ristolainen kertasi.