Edmonton Oilers on laahannut NHL:n pohjilla jo vuosikymmenen. Tai paremmin sanottuna laahasi. Tällä albertalaisseura majailee nimittäin Läntisen konferenssin ensimmäisellä villi kortti -paikalla, ja matkaa pudotuspeliviivan alapuolelle on jopa kymmenen pistettä.

Tämä johtuu osittain siitä, että seuran lupaavat pelaajat ovat vihdoin nousseet seuraavalle tasolle. Vale ei ole myöskään se, että nousu alkoi käytännössä Connor McDavidin varaamisesta.

Hän on nimittäin noussut samantien NHL:n ylivoimaisesti parhaiden pelaajien joukkoon ja nuorukaisen johdolla Oilersin tulevaisuus tulee olemaan äärimmäisen kirkas.

Muitakin tekijöitä

McDavid ja muut nuorukaiset eivät ole kuitenkaan suinkaan ainoa tekijä, joka on nostanut Edmontonin takaisin pudotuspelikartalle.

Nimittäin maalivahtina pelaava Cam Talbot on ollut tällä kaudella erinomainen. New York Rangersin entinen kakkosvahti on pelannut Oilersin maalinsuulla jopa 64 ottelua, kun seura itsessään on pelannut tällä kaudella 71 kamppailua.

Sen lisäksi, että Talbotin pelimäärä on hulppea, on hän ollut samalla erinomainen ja luotettava ykköskassari. Hänen tilastonsa ovat nimittäin 92,1/2.35. Voittoja on tullut 36 kappaletta.

Myös päävalmentajana toimiva Todd McLellan on yllättynyt kanadalaisvahdin loistavista edesottamuksista.

– Meillä oli (kauden alussa) laaja valikoima maalivahteja, joiden uskoimme kaikkien pelaavan ja Talbot olisi ollut vain listan kärjessä. Hän on ollut suoraan sanottuna parempi, kuin uskoin ja hän tekee laadukasta työtä, McLellan kertoi Edmonton Sunin mukaan.