Original Six -seurat, Toronto Maple Leafs ja Boston Bruins, pelaavat tulevana yönä elintärkeän ottelun pudotuspelipaikan suhteen Torontossa.

Bruins majailee tällä hetkellä Atlantin divisioonan kolmantena 82 pisteen turvin, kun taasen Maple Leafs hengittää niskaan villi kortti -paikalta. Sillä on kasassa pisteitä 79 kappaletta.

Viivan alapuolelta löytyvät taasen esimerkiksi Metropolien divisioonan New York Islanders (78) ja Atlantin divisioonan Tampa Bay Lightning (77).

Tulevan yön ottelu tulee siis olemaan molemmille joukkueista äärimmäisen tärkeä, mikä taasen tarkoittaa sitä, että seuran tähtipelaajien on oltava parhaimmillaan heti alusta lähtien.

Kärjistettynä tulevana yönä tullaan todistamaan kahden todellisen supertähden, Brad Marchandin ja Auston Matthewsin, taistelua. Näistä ensimmäisenä mainittu pelaa etenkin elämänsä kautta, sillä hän majailee tällä hetkellä maali- ja pistepörssin toisena.

Babcock katuu tekoaan

Marchand oli erinomainen jo viime kaudella, mutta kuluvalla sesongilla hän on noussut täysin uusiin sfääreihin.

Tästä iso kiitos kuuluu juuri Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcockille, joka peluutti häntä syksyn World Cupissa Kanadan ykkösvitjassa, yhdessä juuri Crosbyn ja Patrice Bergeronin kanssa.

Tämä onkin saanut Babcockin mietteliääksi sen suhteen, että oliko tämä häneltä kaikista fiksuin veto pitkässä juoksussa.

Nyt, kun kausi on tärkeimmässä vaiheessaan pudotuspelitaistelun suhteen, olisi Maple Leafs varmasti mielissään, jos Marchand ei jatkaisi kovaa virettään torontolaisseuraa vastaan.

(Tässä vaiheessa varoituksen sana: osa Babcockin kommenteista saattaa sisältää sarkasmia.)

– Minun ei olisi pitänyt tehdä sitä (peluuttaa ykkösketjussa). Minun olisi pitänyt peluuttaa häntä vitosketjussa ja imeä hänestä elämänilo pois, Babcock nauratti toimittajia eilen Sportsnetin mukaan.

– Kukaan ei johdata hänen joukkuettaan kovemmin, kuin juuri hän. ”Marchy” on loistava kaveri ja todella hyvä pelaaja. Hän pelaa kovaa ja on kilpailullinen kaveri. Hän antaa kaikkensa joka päivä ja tekee loistavaa työtä joukkueensa eteen.