Erittäin hyvän ensimmäisen täyden kauden Vancouver Canucksissa pelanneen Markus Granlundin osalta kuluva kausi päättyi ennen aikojaan.

Kanadalaisseuran GM:nä toimiva Jim Benning ilmoitti, että suomalaishyökkääjä menee ranneleikkaukseen, joka siis suoritetaan välittömästi. Samalla se siis tarkoittaa sitä, että Granlundin veljeksistä nuoremman kausi päättyy tähän paikkaan.

– Markus on kärsinyt jo pidempään rannevammasta, jota olemme hoitaneet kuntouttamalla sitä, Benning aloitti seuran tiedotteessa.

– Sekä lääkintätiimimme että Markus itse näkevät leikkauksen olevan paras vaihtoehto pitkällä tähtäimellä. Tämän leikkauksen suorittaminen jo nyt antaa hänelle enemmän aikaa kuntouttaa ranne ensi kautta silmällä pitäen. Markus on tärkeä osa joukkuettamme ja uskomme hänen toipuvan nopeasti.

23-vuotias suomalaishyökkääjä kaupattiin kesken viime kauden Calgary Flamesista Vancouveriin, mikä oli hänen uralleen pelkästään hyvä asia. Hän nimittäin on saanut uudessa seurassaan aivan eri tavalla vastuuta kuin ex-seurassaan.

Kaiken kaikkiaan Granlundilla onkin takanaan eittämättä hänen NHL-uransa paras kausi. Hän oli nimittäin ennen kuluvaa kautta pelannut enimmillään 48 runkosarjaottelua (2014-15), kun nyt niitä tuli ennen tätä päätöstä 69. Hänen entinen maaliennätyksensä oli kahdeksan, kun se tämän jälkeen on 19 ja tehopisteitä hänelle kirjattiin 14 enemmän kuin koskaan aiemmin.

Oikeastaan ainoana negatiivisena asiana Granlundin osalta voidaan mainita hänen tehotilastonsa -19, mutta se selittyy osittain sillä, että Canucksin kausi kokonaisuudessaan joukkueena on ollut vaikea.