Boston Bruinsin paidassa kuluvalla kaudella yhdeksi NHL:n ykköstähdistä noussut Brad Marchand teki oman kannanottonsa olympialaiskysymykseen, kuten myös Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock.

Nähtäväksihän se jää, että mitä NHL:n ja olympialaisten keskinäiselle yhtälölle tulee tapahtumaan. Osa NHL-pelaajista on nimittäin ilmoittanut lähtevänsä Etelä-Koreaan ensi talvena järjestettäviin olympialaisiin, vaikka NHL:n kanta on ollut varsin selvä.

Aiemmin tässä kuussa NHL:n komissaari Gary Bettman kertoikin Sportsnetin haastattelussa, ettei tilanne ole edennyt enää pitkään aikaan yhtään mihinkään. Se siis tarkoittaa käytännössä sitä, että todennäköisyydet NHL-pelaajien mukanaolon suhteen heikkenevät koko ajan.

Pelaajilla on kuitenkin mahdollisuus antaa painetta NHL-seurojen suuntaan ja niin he ovatkin tehneet. Suoria kannanottoja, ja ennen kaikkea jyrkkiä sellaisia, tarvittaisiin nyt koko ajan. Toki aina on olemassa sekin vaihtoehto, että pelaajat todella vain lähtevät olympialaisiin, päätti sitten NHL mitä tahansa.

– Urheilijoille nouseminen sille tasolle, jolta on mahdollisuus nousta mukaan olympialaisiin, ja sitten sen vieminen sinulta pois ei ole kovinkaan reilua, Marchand ynnää Sportsnetin haastattelussa.

Myös siis Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Babcock otti samaan aikaan asiaan julkisesti kantaa.

– Mielestäni se (osallistuminen) on todella tärkeää. Nähdäkseni nimesi saaminen Stanley Cup -pokaaliin ja maasi edustaminen olympialaisissa on jotain sellaista, josta unelmoidaan.

– Kun parhaat pelaavat parhaita vastaan – sen parempaan tapahtumaa ei ole olemassa. Ja, kun sellaista ei vain ole (olympialaisten lisäksi). Ja mielestäni on myös tärkeä olla esittelemässä lajia joka vuosi, eikä vain valita sitä, milloin sinua nyt sattuu kiinnostamaan. Se on siis tärkeää, mutta en tokikaan omista ainoatakaan seuraa, Babcock päättää.

Kaikkein jyrkimmin olympiakysymykseen on NHL-pelaajien osalta ottaneet kantaa Philadelphia Flyersin Jakub Voracek, jonka mukaan olisi ”typerää ja täysin naurettavaa” NHL:ltä olla poissa olympialaisista. Chicago Blackhawksin Jonathan Toews puolestaan totesi aiemmin, että NHL:n poisjäänti tekisi ”todella isossa mittakaavassa hallaa lajille”.