Washington Capitals onnistui kaatamaan viime yön kamppailussaan Tampa Bay Lightningin, jonka ansiosta Yhdysvaltojen pääkaupungin kiekkoylpeys nousi tasan 100 pisteeseen.

Tämä tarkoitti taasen sitä, että Capitals varmisti ensimmäisenä joukkueena paikkansa tulevan kevään pudotuspeleihin.

Capitals on pelannut tällä kaudella 71 ottelua, joissa se on todella kerännyt tuon yllämainitun 100 pistettä. Pudotuspeliviivan alapuolella majaileva New York Islanders on samassa ottelumäärässä, mutta pisteitä sillä on 22 kappaletta vähemmän.

Täten Capitals ei voi pudota pudotuspelien ulkopuolelle enää edes teoriassa. Seuraavaksi Idässä saman tulee mitä luultavimmin saavuttamaan Columbus Blue Jackets (98) tai Pittsburgh Penguins (97).

Yhtenäistä näiden kolmen joukkueen keskuudessa on se, että he pelaavat kaikki Metropolien divisioonassa. Divisioonan neljäntenä majaileva New York Rangers on sekin kerännyt tililleen 93 pistettä, joiden avulla se olisi tällä hetkellä Atlantin divisioonan kärjessä.

Lännen puolella yli 90 pistettä ovat ylittäneet Keskisen divisioonan Chicago Blackhawks (97) ja Minnesota Wild (92) sekä Tyynenmeren divisioonan San Jose Sharks (91). Voidaankin siis puhua, että Metropolien divisioona on tällä hetkellä täysin omaa luokkaansa.