Ottawa Senatorsin kausi on ollut lähtökohtiin nähden erinomainen, sillä se majailee tällä hetkellä Atlantin divisioonan kakkosena.

Tästä kiitos kuuluu monelle tekijälle, mutta ennenkaikkea ruotsalaispuolustaja Erik Karlssonille. Mies on nimittäin ollut kaikessa hiljaisuudessa tasaisen vahvassa vireessä, kun Senators on kiilaamassa takaisin pudotuspeleihin vuoden tauon jälkeen.

Siinä missä suurimmat otsikot NHL-puolustajien suhteen ovat keskittyneet erityisesti Brent Burnsista, on Karlsson operoinut taustalla tappavan tehokkaasti.

Ja nyt, kun Burns ei ole onnistunut maalinteossa viimeiseen 11 otteluun, on Karlsson kirimässä häntä kiinni myös tehopisteiden osalta.

Burns on tehnyt 71 otteluun tehot 27+43 (70), mikä on uskomaton saavutus puolustajalta. Siis lähes mykistävän hyvä. Myöskään Karlsson ei näiden rinnalla juuri kalpene, paitsi maaleissa, sillä hänellä on tilillään 14 täysosumaa ja yhteensä 65 tehopistettä.

Varmalle Norrisille hei hei

Yhdessä vaiheessa Burnsilla ei ollut lainkaan haastajia, mitä tulee NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavan Norris Trophyn suhteen.

Paitsi nyt.

Siinä missä Burns pelasi kauden ensimmäiset 60 ottelua 1,07 pisteen tahdilla, oli Karlssonilla tässä vaiheessa kasassa 0,9 pistettä per ottelu.

Nyt, viimeisen kymmenen ottelun aikana Karlssonin tahti on ollut 1,10 ja Burnsin 0,9. Kyseessä on toki hiuksen hieno ero, mutta se on tehnyt selväksi ainakin sen, että Karlsson on noussut tosissaan mukaan Norris Trophy -kilpaan.

Ja vaikka kyseessä onkin parhaalle puolustajalle jaettava palkinto, ratkaisevat tehopisteet sen saajan suuresti.

Karlssonilla on kuitenkin takataskussaan vielä yksi ase, joka tulee merkitsemään tasaisessa kilvassa suuresti: hän johtaa NHL:n blokkaustilastoa käytännössä suvereenisti. Hänellä on tilillään 189 blokkia, kun kakkosena olevan Ian Colen vastaava lukema on 172 (TSN).